Olay, kent merkezinde 'Dar Sokak' olarak bilinen Dr. Nuri Bayar Caddesi'nde meydana geldi. Kentte gün boyu esnafan yemek artıklarını toplayarak sokak hayvanlarına vermesiyle bilinen Lütfiye Ç., katlı Pazar Yeri önündeyken köpeklerden biri yoldan geçen S.A.'ya saldırdı. S.A. birden paniğe kapılırken belinden çıkardığı tabanca ile köpeğe birkaç kez ateş etti. Hayvansever Lütfiye Ç. de yerden seken kurşunla elinden yaralandı. Silahla ateş eden S.A., çevredekiler tarafından yakalanarak polise teslim edilirken olay yerine 112 Acil Servis Ambulansı çağrıldı. 112 görevlilerinin müdahale etmek istediği Lütfiye Ç., "Köpek de yaralı. Ona yardım edin. Benim bir şeyim yok. Arabamda yemekler var. Köpeklere vermem gerekiyor" diyerek müdahaleyi kabul etmedi. Çevredekilerin ve polisin ikna ettiği kadın ambulansa binerken artık yemeklerin olduğu seyyar arabayı esnaf teslim aldı. 

Silahlı saldırıda yaralanan 'Arap' isimli köpeğin Kent Meydanı duvarının dibine yaralı olduğu görüldü. Bölgede görevli Büyükşehir Belediyesi otobüs şöförü hemen yanında olan köpeğin saldırabileceğinden korkarak müdahale etmezken çevredekiler kendisine  tepki gösterdi. Şöför, zabıta ekipleri amirlerini arayarak durum hakkında bilgi aldı. Ancak kamyonetlerin sevk edilmesi için uygun olmadığı bilgisi geldi.

Olayın üstünden yaklaşık 1 saat geçtikten sonra köpek ayağa kalkarak bir pasaja girdi. Bu sırada kamyonetle gelen zabıta görevlilerinin de köpeğe yaklaşmaya korkması üzerine caddede görevli bir sivil polis memuru köpeği kucaklayak kamyonete bindirdi. Köpeğin kamyonetten atlamaması için boynuna ip de bağlandı. 

Yaralı köpek, Büyükşehir Belediyesi Zabıta aracıyla Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız'ın Arifiye İlçesi'ndeki kliniğine götürüldü. Gözaltına alınan S.A. ile ilgili işlemlere devam ediliyor.



AG(MB/İD)