Uzun Mehmet'in yaşadığı ilçeye bağlı Kestaneci Mahallesi'ndeki Uzun Mehmet Anıtı'nda düzenlenen törene Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Vekili Deniz Kıdemli Albay Erkan Oral, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TTK'DA İŞÇİ AÇIĞI GİDERİLMELİ

Anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, TTK'nın yıllık 5 milyon ton kömür üretimini hedeflerken, 2 milyon ton üretim bile yapamadığını söyledi. Bunun en önemli nedeninin kurumdaki işçi açığı olduğunu belirten Mutlu, "TTK'nın yaşaması, bölgemizin gelişmesi ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edebilmesi için acilen TTK'ya işçi alınması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

TTK GENEL MÜDÜRÜ VE GMİS GENEL BAŞKANI'NA ELEŞTİRİ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise törene katılmayan TTK Genel Müdürü Burhan İnan ile GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve yöneticilerine tepki gösterdi. Kömürü bulan Uzun Mehmet'i, 20 yıldır düzenledikleri törenlerle andıklarını ifade eden Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:

"Bu törenlerde TTK Genel Müdürü'nü görmedim hiç. Bu vefasızlık nedir, bu saygısızlık nedir? GMİS Genel Başkanı'nı ve yönetim kurulu üyelerini burada görmedim. Bu saygısızlık nedir? Eğer sen vefanı göstermiyorsan, kömürü bulan büyüğüne, Türkiye'nin enerji üssü haline gelmesine sebep olan bir insana yılda bir kez yarım saat buraya gelerek saygını göstermiyorsan, hürmetini göstermiyorsan ne bekliyorsun bu memleketten? Sayın GMİS Başkanı; Bir mesaj da mı gönderemiyorsun? Parasını ben vereyim. Bir telgraf gönderemiyor musun? Ayıp değil mi, yazık değil mi?"

LAK LAK YAPACAĞINA, MÜCADELENİ YAP

TTK'ya işçi alınmasıyla ilgili yapılan mücadelenin de yetersiz olduğunu savunan Başkan Posbıyık, "Siyasiler ile bir araya gel, Ankara'ya git, kapılarda yat. Lokantalarda oturup akşama kadar lak lak yapacağına, delikanlı gibi mücadeleni yap. Bu milletvekilleri ne iş yapar bu memlekette? GMİS, çok güçlü sendika güya" diye konuştu.

Tören, Uzun Mehmet'i anma ve kömürün bulunuşunun 183'üncü yılı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.



İÇ(EE/AK)