CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliği geçerse Türkiye üçüncü lige düşer" dedi.

Diyarbakır'da konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"15 yıldır iktidardalar, 15 yılda hangi kanunu çıkarmak istediniz de çıkaramadınız. 15 yılda bir karar almak isteyip de alamadığınız karar var mı? Hayır. Peki bu işsizlik, yoksulluk, fakirlik neden mazot niye füze gibi yükseliyor, dolar neden yükseliyor. Türkiye Cumhuriyeti itibari neden yerle bir edilmiş konumda. Niye bütün devletler bize düşman, hangi gerekçelerle kavga ediyoruz."

TEK ADAM REJİMİNE GEÇELİM DİYORLAR

"Demokratik parlamenter sistemden vazgeçip tek adam rejimine geçelim diyorlar. Her dört gençten biri işsiz, bunu parlamenter sistem mi yaratıyor? Fetö Terör Örgütü beni kandırdı diyorsun. Buna sebep parlamenter sistem mi? Dolar almış başını gidiyor, frenleyemiyorlar, kayıt dışı para, kara paraların ülkeye gelmesi için kanun çıkardılar. Hapishaneler tıka basa dolu, yer kalmamış, insanlar sırayla yatıyorlar hapishanelerde. İcra dairelerinde dosya koyacak yer yok, tüm bunların sorumlusu parlamenter sistem mi?"

"Anayasa değişikliğinin geçmesi halinde Türkiye'nin üçüncü lige düşer. Bu durumda demokrasisi olmayan bir devlet olur, bir ülke sorunlarını parlamentoda çözer, eşit yurttaşlığın adresi parlamentodur. Bu meclis çalışmıyor dediniz ama arzu ettiğiniz tüm kanunlar geçti, demek ki meclis çalışıyor."

"İçerde kavga edecek birilerini bulamayınca dışarıya saldırıyorlar. Son olarak Hollanda ile kavga ettiler. Rusya ile kavga edince turist gelmedi sonra Putin'in ayağına gittiler, Trump'a da gidecekler.

UYUŞTURUCU PARALARI

Kılıçdaroğlu, doların yükselişinin, dışardan gelen kayıt dışı para nedeniyle durduğunu iddia ederken “Dolar almış başını gidiyor. Frenlemiyorlar, kayıt dışı kara para Türkiye’ye gelmezse dolar uçup gidecek. Dünyada nerede kaçakçıların parası varsa, uyuşturucu parası varsa Türkiye’ye geliyor. Kanun çıkardılar Türkiye’ye geliyor. Ona da net hata ve noksan diyorlar. Bir devlet 10 milyar dolar para gelecek nereden geldiğini bilmeyecek" ifadelerini kullandı.