'Görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak, icbar (zorlama) suretiyle irtikap ve dolandırıcılık yapmak' iddiasıyla açılan davaya, sanık sıfatıyla İncesu İlçesi Belediye Başkanı Zekeriye Karayol ile Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Hilal Aybak katılırken, diğer  sanıklardan Süleyman Temeltaş ve başka bir suçtan halen İstanbul'da tutuklu olan Ali Hamurcu katılmadı. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol yaptığı savunmada, kendisinden şikayetçi olan Yağmur Çöl'den rüşvet almadığını, idida edilen 35 bin lira tutarındaki çekin muhasebe müdürlüğüne işlemlerin takibi için Yağmur Çöl tarafından verildiğini ve daha sonra tahsil edilmeyerek sahibine iade edildiğini söyledi. Başkan Karayel, ''Yağmur Çöl, bizden akaryakıt istasyonunun imar izni için ruhsat aldı. İşletme ruhsatını Büyükşehir Belediyesi verir. Bizim yetkimiz yok'' dedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Hilal Aybak da savunmasında, Ali Hamurcu ile görüşmediğini, kendisinin rüşvet alması için kimseyi göndermediğini, bu konudaki iddiaların asılsız olduğunu, akaryakıt istasyonu ruhsatı almak için kendisine gelen Yağmur Çöl'ü yetkisi olmadığı için bir üst birime yönlendirdiğini, kendisi ve başkaları için çıkar sağlamasının söz konusu olmadığını söyledi. Tanık olarak ifade veren taksi sürücüsü Mehmet Demir ise, halen İstanbul Maltepe cezaevinde tutuklu bulunan Ali Hamurcu'ya, Hilton Oteli önünde taksi durağı ruhsatı verilmesi için 20 bin lira verdiklerini, ancak Hamurcu'nun ruhsatı alamayınca bu parayı kendilerine iade ettiğini anlattı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, halen tutuklu olan Ali Hamurcu'nun bir sonraki duruşmaya getirilmesi için Maltepe Ceza İnfaz Kurumu Müdürluğü'ne yazı yazılmasına, Büyükşehir Belediyesi'nde daha önce görev yapan Süleyman Temeltaş'ın ve şikayetçi konumundaki Mehmet Özet'in ifadelerinin alınması için zorla duruşmaya getirilmelerine, diğer bazı tanıkların dinlenmesine ve 35 bin lira tutarındaki çekle ilgili resmi kaydın tutulup tutulmamasıyla ilgili İncesu Belediyesi'ne yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

CHP'Lİ VEKİLLERİN MÜDAHİLLİK TALEBİNE RET

Bu arada, CHP Kayseri milletvekili M. Şevki Kulkuloğlu ile Konya milletvekili Atilla Kart'ın, yeniden görülmeye başlanan davayla ilgili olarak, şikayetçi sıfatıyla müdahil olma isteklerini önce duruşma savcısı, ardından dada mahkeme heyeti, ''Sizlerin herhangi bir zarar görmeniz söz konusu değil. Siz muhbir konumundasınız'' diyerek reddetti. Yargılanan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Hilal Abak'ın avukatı Mehmet Savruk da, CHP'li 2 milletvekilinin şikayetçi olarak davaya katılma isteklerine karşı çıktı.

ALİ HAMURCU 6 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde bir süre çalışan Ali Hamurcu, 2006 yılında Büyükşehir  Belediye Başkanlığı'nın suç duyurusu sonucu, çok sayıda kişiden rüşvet aldığı iddiasıyla 2007'de tutuklanmış, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi de Hamurcu'ya 'rüşvet almak, dolandırıcılık yapmak' suçlarından 6 yıl hapis cezası vermişti.

CHP Kayseri Milletvekili M. Şevki Kulkuloğlu da 18 milletvekiliyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nde bazı kişilerin rüşvet aldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.



VD(OE/COŞ)