Samsun'da dün fırtına nedeniyle karaya oturan Malta bandıralı 5786 grostonluk 'Feruz' adlı kuru yük gemisi, bugün fırtınanın dinmesiyle kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Etrafı kayalıklarla ve duvarlarla çevrili olan yazın insanların denize girip güneşlendiği Mert Plajı'na demirleyen gemide büyük ölçüde hasar oluştu. Kayalıkları ve duvarları parçalayıp açılan kanaldan geçen gemi plaja demirledi.

16 mürettebatın bulunduğu geminin kurtarılması için yetkililer de devreye girdi. Geminin gövdesinde hasar oluştuğu için römorkörler yardımı ile denize çekileceği belirtilen geminin açığa çekilmesi için çalışmalara başlandı.

Plajın ve parçalanan kayalıkların bulunduğu bölgede inceleme yapan yetkililer, "Fırtınada bu gemi buraya nasıl girdi anlamış değiliz. Buraya girmesi mucize. Çıkarılması da zor olacak. Çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan 2007 yılında hizmete açılan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mert Plajı'nda da önemli ölçüde maddi hasar meydana geldi. Mert Plajı'nda da geminin kurtarılmasıyla birlikte tadilat yapılacağı belirtildi.



YK(İS/ESM) (FOTOĞRAF)