Fethiye'nin Kargı Köyü'nde oturan restoran işletmecisi Enver Yalçın, iki eşeğinden dişi olanının telef olması üzerine 'Duman' adını verdiği eşeğine eş almaya karar verdi. Yalçın, Fethiye'de yerleşik yaşayan arkadaşları İngiliz Elaine- Michael Adkin çiftinine eşekleri 'Linda'yı, 'Duman'a 'gelin' olarak almak istediğini söyledi. Enver Yalçın'ın isteğini geri çevirmeyen İngiliz çift, anı olsun diye 'Duman' ve 'Linda' için düğün önerdi. Taraflar 3 bin davetiye bastırdı ve 16 Mayıs 2010'da davullu- zurnalı düğün yapıldı. 'Linda' 15 gün önce doğum yaptı

Türkiye'de düğün yapılan ilk eşek olan 'Linda'nın sütü, bugünlerde kanser hastalarının umudu oldu. Türkiye'nin çeşitli illerinde eşek sütü üretimi için çiftlikler kurulurken, Fethiye'de eşek sütü arayan vatandaşlar Enver Yalçın'a başvurmaya başladı.

Linda, 'Bahar' adlı yavrusunu emzirdikten sonra günde en fazla 1 litre süt veriyor. Linda'nın sağılması ile birlikte restorana gelen vatandaşlar, sütü taze haliyle aldıktan sonra hastalarına götürüyor. Taze tüketilmesi önerilen eşek sütünün kanser başta olmak üzere astım, bronşit ve siroz gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor. Enver Yalçın, "Birçok kişi süt almak için her gün bana geliyor. Sütün litresi 100 liraya satılıyor" dedi.

Eşek sütü almak için Enver Yalçın'a başvuran Yüksel Kaya da, yakınının astım hastası olduğunu, bu yüzden süt almaya geldiğini söyledi. Sütün kanser hastalığına da iyi gediğini bildiklerini belirten Kaya,  daha sonra Enver Yalçın'ın kızı Oya Yalçın tarafından Linda'dan sağılan sütü alarak evinin yolunu tuttu.



ET(HA/COŞ)