Kaza, geçen 3 Haziran'da meydana geldi.  Çankaya İnönü Bulvarı Dışişleri Bakanlığı önünde Onur Koyuncu yönetimindeki 06 DG 5985 plakalı otomobil ile Harun Bayhan yönetimindeki 06 H 7828 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle aracın içerisinde sıkışan Bayhan kaza yerinde hayatını kaybetti. Yasemin Doğan ile Onur Koyuncu yaralandı. Kazadan sonra 3.46 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü Onur Koyuncu hakkında Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugünkü duruşmada söz alan muhabir Yasemin Doğan ise kaza sonrasında psikolojik ve fiziki yönden tedavisinin devam ettiğini belirtti. Kazanın travmasını hala atlatamadığını belirten Doğan, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

Mağdurların ardından söz alan Onur Koyuncu’nun avukatı Süleyman Emrah Doğan ise, müvekillerinin basit tıbbi müdahale ile tedavi görmesi, sanığın olay yerinden kaçmaması ve daha önce sabıkasının bulunmaması nedeniyle Koyuncu'nun tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, açıkladığı kararında sanık Koyuncu'ya, 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya sebebiyet vermek' suçundan suçlu bularak 6 yıl hapis cezası verdi.  Mahkeme daha sonra Koyuncu’nun mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 5 yıla indirirken, ehliyetine 1.5 yıl süreyle el konulmasına karar verdi. Kazada ölen Harun Bayhan’ın ablası Halime Bayhan, verilen cezanın çok az olduğunu söyledi.



DHA(TG/İD)