Esrar satmak suçundan girdiği cezaevinden 9 ay önce çıktığı öğrenilen Birol Özdemir, dün saat 20.30 sıralarında, Mimar Sinan Caddesi'ndeki bir kahvenin önünde otururken, bir otomobildeki 3 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Karnı ve çenesinden vurularak ağır yaralanan Özdemir, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aşırı kan kaybettiği belirlenen Özdemir, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Polis, olayın ardından görgü tanıklarının ifadelerinden, saldırganların 09 RE 091 plakalı otomobille kaçtığını belirledi. Polis, otomobil sürücüsü U.Ç.'yi gözaltına aldı. U.Ç., sorgusunda cinayeti, R.A. ve kardeşi M.A.'nın işlediğini ileri sürdü. Bunun üzerine ekipler, iki kardeşin peşine düştü.

Kardeşlerden, bir oto yıkamacıda çalışan R.A. Nazilli'deki evinde, olayda kullandığı pompalı tüfekle, motosiklet tamircisi kardeşi M.A. ise Sultanhisar İlçesi'nde saklandığı bahçesinde yakalandı. Polis, M.A.'nın olayda kullandığı ileri sürülen tabancanın bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Gözaltına alınan şüpheli kardeşlerin babaları A.A.'nın 12 yıl önce, Özdemir'in Dereağzı Köyü'nde yaşayan 1'i kadın 2 akrabasını öldürdüğü, bu yüzden aralarında husumet bulunduğu ileri sürüldü.

Polis, gözaltına alınan 3 şüphelinin işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.



MG(AÖ/AAA)