Olay, Köyceğiz İlçesi İnönü Caddesi’nde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Kayseri’den kiraladıkları 38 ZD 327 plakalı otomobille ilçeye gelen 34 yaşındaki H.E. ile 30 yaşındaki E.A., sürekli aynı yerde dolaşınca çevredekiler durumdan şüphelenip polise haber verdi. Polis, ihbar edilen otomobili İnönü Caddesi’nde durdurdu. Polis memuru Halim Gönülal, içinde H.E. ve E.A.’nın bulunduğu otomobile yaklaşıp iki kişiden nüfus cüzdanlarını istedi. Paniğe kapılan sürücü H.E., bir anda gaza basıp kaçmaya başladı. Bu sırada, sağ kolu otomobilin kapısına sıkışan 18 yıllık polis memuru Gönülal yaklaşık 15 metre sürüklendi. Halim Gönülal’ın meslektaşları olay yerine sağlık ekibi çağırdı ve otomobilin yakalanması için de diğer birimlerden yardım istedi.

Olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaralı polis memurunu ambulansla Özel Ortaca Yücelen Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan Gönülal’ın sağ kolunun kırıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrıklar oluştuğu belirlendi.

GEZMEK İÇİN GELMİŞLER

Kaçan iki şüpheliyi yakalamak için alarma geçen polis, Zeytinalanı Köyü yakınlarında otomobili terk edilmiş olarak buldu. Otomobilin kısa süre önce terk edildiği anlaşılınca polis çevrede arama başlattı ve iki kişinin izine ulaştı. Yaşanan kovalamacanın ardından H.E. ile E.A. yakalandı. Gözaltına alınan iki kişinin çok sayıda dolandırıcılık suçundan poliste kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Şüpheliler ilk ifadelerinde, Kayseri’den kiraladıkları otomobille ilçede yaşayan bir kızı kaçırmaya geldiklerini söyledi, daha sonra ise ifade değiştirip, İzmir’de yaşadıklarını, gezmek için önce Kayseri’ye oradan da Köyceğiz’e geldiklerini anlattı. Emniyette işlemleri tamamlanan H.E. ve E.A. adliyeye sevk edildi.



AT(İÖ/CK)



H.E.: Hakan Erol

E.A.: Engin Atılgan