PKK lideri Abdullah Öcalan'a övgüler yağdıran, "Türk bayrağının ismi değişsin" diyebilen, zamanında Fethullah Gülen'e şiirler yazan, Kabataş yalanıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeyi görev edinen, dünün 'özgürlükçüsü' bugünün 'vatansever'i Hilal Kaplan, dün İstanbul Kartal'da Birleşik Haziran Hareketi ile İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu'nun çağrısıyla düzenlenen "Teslim Olmayacağız" mitingi üzerinden provokasyona kalkıştı.


SAHTE AFİŞLE PROVOKASYON


Hilal Kaplan, Twitter'daki hesabı üzeniden sahte bir afiş paylaşıp, "CHP, zaten HDP ile Kartal'da mitinge katılacağını ilan etti & bunlar da 2 partinin kullandığı semboller. Öyleyse afiş herhalükârda acı & gerçek" diye yazdı. "Kendi 'mahallemden' kimse doğruluğunu tartışmaz" diyerek Hilal Kaplan tarafından paylaşılan afiş üzerinde, "PKK ve FETÖ operasyonlarına karşı CHP ve HDP ortak mitingine davetlisiniz" ifadeleri yer alıyor, arka fonda ise Mustafa Kemal Atatürk ile Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının yer aldığı bayraklar görünüyor.

"KABATAŞ YALANCISI, GEÇMİŞİNİ BİLMESEK YUTACAĞIZ"

"Teslim olmayacağız" mitingi üzerinden provokasyona kalkışan Hilal Kaplan'a Twitter'da çok sayıda tepki tweeti gönderildi. Kaplan'a tepkilerini dile getiren yurttaşların birleştiği ortak nokta ise, "Kabataş yalancısı, geçmişini bilmesek yutacağız" ve "Afiş yalan ama yalancılığın gerçek" tweetleri oldu.

Twitter'daki tepkilerden bazıları şöyle:

@Rogatory_1907: Hanfendi böyle bir afiş yok. Kabataş'tan sonra Yalan:2 Ama Fetö güzellemesi yaptığınız twitleriniz gerçek.

@1_ADAMgibiADAM: @hilal_kaplan kabataş yalancısı senin geçmişini bilmesek bu attığın yalanları yutacağızda geçmişte tescilli yalancı olduğunu biliyoruz

@virgul81: Devleti seri katil diyen @hilal_kaplan mı söylüyor bunu.Gerçeklerin bir gün ortaya çıkması gibi pis bir huyu vardır

@AlbayGulden: @can_soyer @hilal_kaplan tamda Kabataş yalancısına yakışan montaj bir afiş paylaşmak. Rezilsiniz

[Haber görseli]

'TROLLİÇE'NİN TWİTTER'DA TWEET SİLME MESAİSİ

Hilal Kaplan, Taraf'ta yazarken, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne yönelik protesto yapan gençlere polis şiddeti uygulanmasına sert tepki göstermiş ve AKP'yi eleştirirken Arınç'ın bu konudaki insani tavrını "Muhterem Arınç" diye öve öve bitirememişti. Gazete değiştirince Bülent Arınç'a "Muhterem" yerine "Lawrence" diyen Hilal Kaplan, Arınç tarafından "trolliçe" diye tanımlamıştı. Bu tanımlamadan sonra Twitter'da 'trolliçe' olarak anılan Hilal Kaplan, geçmişte yazdığı tweetleri silmesiyle meşhur.

[Haber görseli]

KABATAŞ YALANCISI HİLAL KAPLAN

Cemaat güzellemeleri yapıp, Fethullah Gülen'e şiirler yazarken 17-25 Aralık sonrası AKP'ye yanaşıp Sabah'ta köşe verilen Hilal Kaplan, Gezi Parkı Direnişi sırasında ortaya atılan ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, "Benim türbanlı bacılarıma saldırdılar" denilerek gündemde tutulan Kabataş yalanını yayıp, halkı birbirine düşürmeyi görev edinmişti.

[Haber görseli]