Van'da geçen yıl meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından İş Bankası tarafından yapımına başlanan 300 kişilik yurt binası tamamlanarak bugün törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Van Valisi Münir Karaloğlu, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, öğrenci yurdunu 2012- 2013 Akademik Yılı'na yetiştirmek için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Özince, "İş Bankası grubu olarak YYÜ öğrencilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek için ne yapabileceğimizi düşündük. Aldığımız kararla depremde hasar gören öğrenci yurtlarındaki barınma sorununa katkı sağlamak istedik. Bu amaçla bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz YYÜ kampüsünde öğrencilerin, Türkiye'nin bir çok büyük şehrinden daha iyi koşullarda barınabileceği bir yurt yaptırdık" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, depremden hemen sonra yardıma koşan kurumlar arasında İş Bankası'nın da bulunduğunu söyledi. Vali Karaloğlu öğrenciler için lüks bir yurt inşa eden İş Bankası yetkili ve çalışanlarına teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise hayırseverler ve hükümet tarafından yapılan yurtlarla YYÜ kampusünün çok kısa sürede geliştiğini ve normal hayata döndüğünü söyledi. Rektör Battal, "İş Bankası'nın yaptırmış olduğu bu güzel eser bizim için çok mutluluk verici. Ben üniversitemiz adına İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ersin Özince, Genel Müdür Adnan Bali ve İş Bankası çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

DEPREM ŞEHİDİ ÖĞRETMENLERİN İSMİ ODALARA VERİLDİ

Günün anısına Van Valisi Münir Karaloğlu İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'ye plaket verildi. Daha sonra yurtların açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince yurtlarda incelemede bulundu. Açılışı yapılan yurtta depremde hayatını kaybeden 63 öğretmen ve öğrenciler de unutulmadı. Yurt binasında bulunan 104 odadan 63'üne öğretmenlerin isimleri verildi.