Kayserili işadamlarının daveti üzerine kente ziyarete gelen ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla aldığı randevu uyarınca Kayseri Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mevlüt Bilici ile bir süre görüşen Büyükelçi Hüseyinpur'un sol yakasında Türk ve İran bayrakları olan rozet olduğu dikkat çekti. Büyükelçi Bahman Hüseyinpur, 20 dakikalık görüşme boyunca elindeki Firuze taşlı, gümüş imameli, 99’luk tesbihi sağ ve sol eliyle çekerek, zaman zaman çevirdi.

Vali Mevüt Bilici, büyükelçinin Türkiye’nin önemli bir ticaret merkezinde bulunduğunu, birçok ülkenin Kayseri'de fahri başkonsosluğu bulunduğunu anlatırken, "Kayseri’de sanayi ve ticaret gelişmiş, kültürel yapı çok eskilere dayanmaktadır. Burası 6 bin yıllık bir şehirdir. Bir anlamda da, Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketidir. Kapadokya bölgesinde yer almaktadır" dedi.

Vali Bilici’den aldığı bilgilerden sonra konuşmasına besmele çekerek başlayan İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, 4 yıldır bulunduğu Türkiye’de 30’a yakın ili ziyaret ettiğini, Kayseri’ye uzun süreden bu yana gelmeyi isteğini anlattı. Hüseyinpur,  şöyle konuştu:

"Bu kentte bulunmaktan son derece mutluyum. Kayseri’ye ilk kez bir ziyaret gerçekleştiriyorum. İran halkının selamlarını sevgilerini getirdim. Geç oldu ama iyi oldu. Kayseri kent olarak, ilk girişten itibaren dikkatimi çekti. Türkiye’nin bir çok kenti ile İranlı kentler arasında kardeş şehir anlaşmaları yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Gül, İran’a geldiğinde kendisini İsfehan’da bulunan Kayseri Çarşısı'na götürdük. Orada esnafla konuştu. Aramızdaki işbirliğinin gelişmesinden yanayız. Şehrimizin güzelliğini daha kente girer girmez farkettim. Buraya ailemle birlikte bir daha gelmek istiyorum. Türkiye’de gezdiğim 30 ilden 16’sı ile İran’daki kentlar arasında ilişki kurdurduk. Son olarak Samsun’la bir İran kendi arasında ilişki kuruldu. Burası zengin ve çalışkan insanların olduğu kent. Bunun örneği Sayın Gül ve Sayın Taner Yıldız. Taner Yıldız, enerji nedeniyle benim yakın arkadaşım. O nedenle Horosan Valiliği'nin Maşhad kenti ile Kayseri’nin kardeş kent olmasını isterim."

Konuk Büyükelçi daha sonra Kayseri Organize Sanayi bölgesinde bazı sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.



OE,VD(OE/İD)