Deniz suyunun temizliğine önem veren vatandaşlar, yaklaşık 2 bin 600 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Ege Bölgesi'nde, Çanakkale- Muğla arası -Aydın hariç- 396 plajda 15 günlük periyotlarda yapılan denizsuyu analizlerinin sonuçlarını denize gitmeden önce öğrenip gideceği plajı seçebilecek.

HANGİ İLDE KAÇ NOKTA

Ege Bölgesi'nde kıyısı bulunan Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illerinin halk sağlığı il müdürlüklerinin internet sitelerinden alınan bilgiye göre Çanakkale'de 9 ilçede 28 plaj, Balıkesir'de 8 ilçede 220 nokta, İzmir'de on ilçede 82 plaj ve Muğla'da 11 ilçede 66 plajın suyundan her 15 günde bir numune alınıyor.

İstanbul'da ise Karadeniz ve Marmara kıyıları olmak üzere toplam 83 noktada yapılan ölçümler İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesindeki link aracılığı ile görülebiliyor.

Alınan numunelerde total koliform, fekal koliform ve fekal streptokok analizleri yapılıyor. Analiz sonuçlarına göre standardın altında çıkan değerler 'çok temiz', yakın çıkan değerler 'iyi kalite' ve çok çıkan değerler de 'çok kirli' olarak sınıflandırılıyor.

Bu arada illerin halk sağlığı müdürlükleri internet sitelerinde içme suyuyla ilgili analiz sonuçları da bulunuyor. 



TG(İÖ/BT)