Olay, dün akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Harmancık Mahallesi Okay Sokak'ta meydana geldi. Çiftçilik yapan 29 yaşındaki Fatih Forkmaz ve ev kadını 28 yaşındaki Nafiye Korkmaz, dün öğleden sonra salatalık toplamak üzere evlerinden yaklaşık 300 metre uzağındaki tarlalarına gitti. İkiz çocukları 20 aylık Ahmet Enes ile kardeşi Ayşe Senem'i de tarlada bulunan otomobillerinin içinde bırakan çift, ürünlerini toplamaya başladı.

İki kardeş, annesi Nafiye Korkmaz tarafından hava almaları için aralıklı bırakılan kapıyı iterek araçtan indi. Daha sonra yolun kenarındaki Devlet Su İşleri'ne ait su dola kanaletin başında oynamaya başladı. Ahmet Enes, iddiaya göre  borulardan su akan kanalete taş atmak isterken dengesini kaybedip düştü. Kardeşinin düştüğünü gören Ayşe Senem de, annesinin yanına gitti. Kızının tek başına geldiğini fark eden Nafiye Korkmaz, etrafa baktığında oğlu Ahmet Enes'in olmadığını fark etti. Panikle 'oğlum nerde?' diyerek kanaletin başına koşan Nafiye Korkmaz, suya düşen oğlunu çıkarttı. Nafiye ve Fatih Korkmaz çiftinin, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğü Ahmet Enes, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

6 YIL SÜREN ÇOCUK HASRETİ HÜZÜNLE SONUÇLANDI 

8 yıllık evli Nafiye Korkmaz'ın, 6 yıl boyunca çocuğu olmayınca tüp bebek tedavisi sonucu Ahmet Enes ve Ayşe Senem'i dünyaya getirdiği öğrenildi. Nafiye ve Fatih Korkmaz çiftinin ise geçtiğimiz salı günü yaptıkları alışverişte ikiz çocuklarına bayramlık elbise aldığı öğrenildi.

Ahmet Enes, bugün kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde Kurtuluş Mezarlığı'nda toprağa verildi. Baba Fatih Korkmaz ise omuzlarda taşınan oğlunun tabununu en önde mezarlığa kadar taşıdı.  

Kanalette boğulan Ahmet Enes'in amcası 26 yaşındaki Abdullah Korkmaz da mahallede yaklaşık 20'e yakın kanelet olduğunu ve hepsinin kapatılması gerektiğini söyledi. Yaşanan olayı anlatan Korkmaz, ''Dün ağabeyim ve yengem çocuklarla birlikte salatalık toplamaya gitmiş. Onlar ürün toplarken çocuklarda kanaletin başında oynamaya başlamış. Ahmet Enes, kuyuya taş atmak isterken kanalete düşmüş. Yengem de kızını tek başına geldiğin görünce, hemen kuyuya gelip bakmış ve Ahmet Enes, suyun içinde. Hemen hastaneye götürdük ama maalesef kurtaramadık'' dedi.

 

TY(İA/AAA)