Koşyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde 186'ncısı düzenlenen eyleme, İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Almanya'dan gelen sosyalist gençler, kendilerine Barış Anneleri İnisiyatifi adını veren grup, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER), KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ile çok sayıda kayıp yakını katıldı.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, bugünün Dünya Barış Günü olduğunu ancak tüm çabalarına rağmen bu coğrafyaya barışın gelmediğini söyledi. Emperyalist güçlerin yerel işbirlikçileriyle birlikte bugün de tkatliam yapmaya devam ettiğini belirten Bilici,  Türkiye’de barış ortamının yaratılması için Kürtler'in 'önder' kabul ettiğini öne sürdüğü  Abdullah Öcalan'a tecrit uygulanmaması gerektiğini söyledi. Raci Bilici şunları söyledi:

"Biz barış savunucuları buradan bütün dünyaya, ve özellikle Ortadoğu’da bu savaşı derinleştiren güçlere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye’de, bölgemizde sürdürülen bu savaşanı bir an önce bitirilmesi, halkların geleceğine saygı gösterilmesi, halkların kendi kaderini tayin hakkına saygı gösterilmesini bekliyoruz. İnanç, dil, din, kültür, kimliklere saygılı olmalarını istiyoruz. Özelde Kürt meselesi olmak üzere tüm sorunların barış ve müzakerelerle çözülmesini istiyoruz. Bunun da gerçekleşebilmesi için Kürtler'in muhatap olarak gösterdikleri, kendilerine önder olarak kabul ettikleri Sayın Öcalan üzerindeki tecride son verilmelidir. Diyalog ve müzakerenin önünü açarak, eşit koşullarda, adil bir barışın sağlanmasını istiyoruz. Aksi takdirde bu coğrafyada hiçbir zaman barış gelmeyecektir."

Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları 18 yıl önce kaçırıldıktan sonra akıbetinden haber alınamayan Sedika Dal için 5 dakikalık oturuma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.