Olay dün saat 14.00 sıralarında Fatih 1453 Sitesi, B Blok'ta meydana geldi. Apartmana giren 2 kişi, kimsenin olmadığını belirledikleri dairenin kapısını, kapı kilidinin göbeğini tornavida ile kırıp içeri girdi. Evde taşınabilir eşyayı toplayan hırsızlar, bir süre sonra ikindi namazı öncesi okunan ezanı duyunca, aldıklarıyla yetinmeye karar verip dışarı çıktı. Şüphelileri fark eden apartman sakinleri hemen polise ihbarda bulundu. Kazan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kaçmaya çalışan şüphelileri yakalayıp gözaltına aldı.

İfadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülen şüpheliler 40 yaşındaki Hasan Bal ve 28 yaşındaki Bayram Yeni'nin, ezan sesini duyunca evden çıkmaya karar verdiklerini, kaçarken de yakalandıklarını söyledikleri öğrenildi. Adliye'ye sevk edilen Bal ve Yeni, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Hırsızlık suçundan sabıkalı Bayram Yeni'nin 6 ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilirken, Hasan Bal'ın ise evli ve 4 çocuk babası olduğu, çocuklarının 3'ünün Almanya'da annesinin yanında, diğer çocuğunun da kendi yanında kaldığı öğrenildi. 18 yıl Almanya'da kaldıktan sonra eşinden boşanıp Ankara'ya yerleşen Rize nüfusuna kayıtlı Hasan Bal'ın 2008 yılında Türkiye'ye döndükten sonra çalıntı telefon alıp satmaktan suç kaydının olduğu öğrenildi.



HP(AY/SS)