Çamlıca Merkez Mahallesi'nde oturanlar, parsellerde 2/B çalışması yapıldığını ve orman sahası dışarısında kaldığı komisyonca tespit edildiğini söyledi. Mahalle sakinleri, "Buna rağmen, 2011 ve 2012 yıllarında yapılan çalışmalarda yerlerimizin orman sahası içerisinde bırakılması nedeniyle şimdi 2 B kapsamına alınmadı" diyerek yeniden tesbit çalışması talebinde bulundu.  Başvuru sahiplerinden Ziyaettin Acarlı, "Bilirkişi heyeti burayı yanlış gösterdiği için 2/B görünmemiş. Ben buraları bir vatandaştan 37 yıl önce para ile aldım. Bilirkişi heyeti ise burayı, 2 B kapsamında göstermiyor. Bu nedenle mahkemeye veriyorum. Burada tekrar keşif yapılmasını istiyorum" dedi.

MÜFETTİŞ GELSİN İNCELEME YAPILSIN

Belde sakinlerinden Muhammet Kalkan da bu yeri 50 yıl önce aldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu yerlerin bir kısmı fındıklık, bir kısmı fundalıktı. Buralar yazılmadı ve hiç kayıtta yok. İlerideki arazilerde de belli aralıklarla yazılmış. Daha ilerileri ise, yine yazılmamış. Merkezimizden 3 kilometre  yukarıya kadar yazmadılar. Çok önceleri Kadastro gelerek buraları fındıklık diye yazmıştı. İşletme mahkemeye vererek bu kararı iptal ettiriyor. Ancak, daha sonra gelenler ise yazmadılar. Bu bölgenin daha yukarısında, daha öncesinden almış olduğum ziraat koçanım bile var. Beldemizin hemen merkezinde bulunan fındıklık ta bana ait. Devlet ile milleti birbirine sokmak istiyorlar. Alt kademedeki memurlar bunları böyle yaparak, devlet ile milleti karşı karşıya getiriyorlar. Buraya müfettiş getirmelerini istiyoruz. Bizi mahkemeye verecekler. Fındık zamanı geldi. Şimdi fındık toplamayalım mı ?"

YENİDEN KEŞİF İSTİYORLAR

Çamlıca Beldesi Erenler Mahalle Muhtarı Hasan Tunç , geçmişte gelen bilirkişilerin arazilerde atlaya atlaya gittiklerini öne sürerek, şöyle dedi:

"20 yıllık arazi 2 B oluyor. 80-85 yıllık araziler 2 B olmuyor. Bunun için bizler gereğinin yapılmasını istiyoruz. Buralarda evlerimiz, bağ ve bahçelerimiz var. Geçimimizi buradan sağlıyoruz. İncelensin eğer biz yanlışsak ortaya çıksın. Buraya gelinerek keşif yapılmasını istiyorum. Şuan geçen 2 B’yi kabul etmiyorum. Böylesine büyük bir arazide iki kişiye 2 B çıktı. Burada adaletli bir şekilde çalışma yapılmasını istiyoruz."

DEFTERDAR: HATA VARSA DÜZELTİLİR

Sakarya Defterdarı Ali Sormaz ise, Sakarya’daki 2 B arazileri ile ilgili ilk kez böyle bir sorundan haberdar olduğunu belirterek, "Öncelikle belde halkı Hendek Mal Müdürlüğümüze başvuruda bulunsunlar. Mal Müdürlüğümüz gerekli incelemeyi yapacaktır. Eğer, hata varsa bu düzeltilir. Eğer hata bizden kaynaklı ise çözüm yoluna elbette gidilir. Ancak, bu yerler orman kadastrosu geçerken orman arazisi yazıldıysa ve buna zamanında itiraz yapılmadıysa işte bu durumda yapacak bir şey yok. Çünkü, bu araziler orman olarak görüldüğü için 2 B kapsamında çıkmamıştır. Bu duruda Orman Dairesi’ne başvuracaklar."



MÇ(MB/İD)