Olay, geçen 8 Temmuz’da meydana geldi. İlköğretim 2'nci sınıf öğrencisi Elif Çakıcı, annesi Emine Çakıcı ve yakınlarıyla, doğum günü alışverişi için Kemeraltı Çarşısı’na gitti. Aile fertleri, alışveriş ardından, dinlenmek için Konak İskele tarafındaki deniz kenarına geçerek burada yürümeye başladı. Elif Çakıcı, kısa süre sonra yere yığıldı. Taksiyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan Çakıcı’nın, denizdeki balonları para karşılığında patlatmak için kullanılan havalı tüfekten çıkan saçmayla yaralandığı belirlendi.

HAYATA TUTUNDU, YAŞAMI KARARDI

Saçmanın akciğeri delip kalp zarına saplandığının tespit edilmesi üzerine Elif Çakıcı, hemen ameliyata alındı. Çakıcı, bilyenin kalp zarını delip geçmemesi sayesinde mucize eseri hayata tutundu. Tedavisinin ardından taburcu edilen Elif Çakıcı’nın hayatı sonraki günlerde kabusa döndü. Korkudan psikolojik tedavi görmeye başlamasına rağmen, dikkat eksikliği, idrar kaçırma sorunu ile karşılaştı. Bu rahatsızlıklar Elif Çakıcı'nın okul ve  sosyal yaşamını olumsuz yönde etkiledi.

VURAN BULUNAMADI 

Olayın ardından havalı tüfeği kullandıran Tanju Vurgun ile yanında bulunan M.L.A.  gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen ve tutuklanan Vurgun, itiraz üzerine serbest bırakıldı. Olayda havalı tüfeği kullanan kişi kaçarak kayıplara karıştı ve bulunamadı. Savcının soruşturması ardından zanlılardan M.L.A. için takipsizlik kararı verildi. Tanju Vurgun hakkında ise, 'Taksirle yaralamaya neden olmak' suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Vurgun ilk duruşmada, havalı tüfeğin kendisine ait olmadığını, para karşılığında çalıştığını söyleyerek savunma yaptı.

BABANIN İSYANI

Kızının ölümden dönmesine sevinen baba Recep Çakıcı, açılan davada sanık için istenen cezaya tepki gösterdi. Kızının olaydan sonra bambaşka bir kişiliğe büründüğünü ve psikolojik tedavi görmeye başladığını söyleyen Recep Çakıcı, “Kızım olaydan önce derslerinde başarılı, çok sosyal, cıvıl cıvıl birisiydi. Ama şimdi bambaşka bir çocuk oldu. Sürekli dikkati dağınık. Ne yaptığını bilemiyor. Küçük tuvaletini kaçırıyor. Yaşamımız altüst olu. Bunun karşılığında ise, sorumlular elini kolunu sallayarak gezebiliyorlar" dedi.



TY(İÖ/İD)