Şanlıurfa'nın Halfeti İlçe Müftüsü Mustafa Demirbaş ile eşinin sabah saatlerinde hacdan döndükleri ve Siverek'teki yakınlarını ziyaret ettikten sonra Halfeti'ye dönmek isterken meydana gelen kazada yaşamlarını yitirdikleri ortaya çıktı.

Kaza, saat 15.30 sıralarında, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 23'ncü kilometresinde meydana geldi. Aslen Siverekli olan ve 2010 yılından bu yana Halfeti İlçe Müftüsü olarak görev yapan Mustafa Demirbaş, eşi Aynur ve 6 yaşındaki oğlu Muhammet Nurullah Demirbaş ile birlikte hacca gitti. Bu sabah hacdan dönen Demirbaş ailesi, Siverek'te yaşayan yakınlarını ziyarete gitti. Ziyaretlerini tamamlayan Mustafa Demirbaş eşi ve oğlu ile birlikte öğleden sonra görev yeri Halfeti'ye dönmek üzere 63 LV 425 plakalı hafif ticari araç ile yola çıktı.

Halfeti'ye giden Müftü Mustafa Demirbaş yönetimindeki hafif ticari araç, Akziyaret Köyü yakınlarında kontrolden çıktı ve takla atarak şarampole devrildi. Aracın hurdaya döndüğü kazada ağır yaralanan Demirbaş çifti ile çocukları, olayı görenlerin çağırdığı ambulans ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Mustafa ve Aynur Demirbaş çifti acil serviste yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olan Muhammet Nurullah Demirbaş'ın tedavisine ise yoğun bakım ünitesinde devam edildiği bildirildi.

Kaza haberini alan Demirbaş ailesinin yakınları ile İl Müftülüğü görevlileri de hastaneye gelerek doktorlardan bilgi almaya çalıştı. Yaşamını yitiren Demirbaş çiftinin cesedi otopsi için morga konulurken, kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA,