Hakkari'deki patlamada hayatını kaybeden Çanakkele 18 Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi Zeki Yeşil'in tatil nedeniyle 3 gün önce ailesini ziyaret etmek için kente geldiği belirtildi.

Çukurca'dan ailesi ile birlikte güvenlik nedeniyle 1993 Hakkari'ye göç ettiği belirtilen Yeşil'in büyük zorluklar içinde okuyup üniversiteyi kazandığı ifade edildi. İngilizce'ye olan ilgisi nedeniyle ağabeyi Nadir Yeşil'in okuduğu Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin İngilizce bölümünü tercih ettiği kaydedildi. Ağabey Nadir Yeşil, kardeşinin en büyük hayalinin yurtdışında master yapmak olduğunu belirterek, "Katillerin mutlaka bulunmasını istiyoruz. Acımız büyük. Kardeşimin hayalleri vardı. Ancak güç gösterisi yapanların arenası haline gelen Hakkari'de patlayan bomba kardeşimin canına mal oldu. Şimdi ben kardeşimin çok istediği öğretmenliği yapmak istiyorum. Türkçe bölümünü bitirdim ve atanmayı bekliyorum" dedi.

Hakkari'de taziyeleri kabul eden anne Zübeyde Yeşil, oğlunun fotoğrafına bakıp gözyaşları döktü. Acılı anne oğulunun katillerinin bulunmasını istedi.