Hava sıcaklılarının düşmesinin ardından pek çok bölgede mevsim yağmurları iyiden iyiye etkili olurken, Demre'de yazdan kalma günler yaşanıyor. Sonbaharın son ayında, hava sıcaklığının 28, deniz suyu sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü ilçede, turistler deniz keyfi yapıyor. Teknelerle mavi tura çıkan turistler, Kekova'nın eşsiz koylarında güzel havanın tadını çıkardı. Tur tekneleri üzerinde güneşlenen tatilciler, Batık Kent ve Simena Antik Kenti'nde tarihe yolculuk yaptı. Tarihi güzellikler karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen tatilciler, yazdan kalma günlerin yaşandığı bölgede, denize girerek serinledi. Akdeniz'in mavi sularında kulaç atan tatilciler, anın tadını çıkardı.

Alman Ronald Pluschke, "Almanya'nın her yerinde şu an kar var. Burası çok sıcak, deniz çok güzel ve sıcak. Ülkemde kar varken burada yüzmek harika" dedi.

Rus tatilci Zoya Çhaus ise "Şu an da Rusya'da kar ve soğuk var. Hava buz gibi. Herkes kalın mantolarla geziyor, üşüyor. Burada hava ve su çok sıcak. Yazı yaşıyoruz" diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Mahmut Murt da "Deniz suyu çok harika, temiz, ılık. Tam yüzülecek ve tatil yapılacak zaman. Her şeyiyle çok güzel" dedi.