Başkale'ye 58 kilometre uzaklıkta bulunan Oğulveren Köyü'nün 28 haneli Mezılı Mezrası'nın yolu 15 gün önce etkili olan kar yağışı ardından kapandı. Çocuklarını okula gönderemeyen ve büyük zorluklar yaşayan mezra sakinlerinin çabaları sonucu İl Özel İdaresi'ne bağlı bir greyder, dün mezra yoluna giderek yolun bir kısmını kardan temizledi. Ancak greyder, engebeli olan 4 kilometrelik bölüme gelince kar kalınlığının 2 metreyi bulması yüzünden kar saplanınca, devreye köylüler girdi.

Yaklaşık 50 köylü, ellerindeki küreklerle greyderin kara saplandığı bölgeye gelerek hem greyderi kurtardı, hem de küreklerle kar temizleme çalışmalarına katıldı. Greyder ve köylülerin yaklaşık 10 saat süren yoğun çalışmalar sonucu 4 kilometrelik bölüm kardan temizlenerek yol ulaşıma açıldı.

Köylüler, 15 gündür çocuklarını okula gönderemediklerini belirtirken, engebeli ve sürekli rüzgar alan 4 kilometrelik bölge nedeniyle mezralarının sürekli yolunun kapandığını söyledi. Kar yağışının az olduğu zamanlarda bile yollarının kapandığını anlatan ileri süren mezra sakinleri, "Yolumuzun 4 kilometrelik kısmı değiştirilecek. Bunun ihalesi de 2010 yılında yapıldı. Ancak, çalışmalar yeterli kadar hızlı yürümüyor. Yetkililerden bu çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz. Önümüzdeki kış aylarında da aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz" dedi.



FB(FE/İD)