Vali Dursun Ali Şahin, Giresun'un CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ak Parti Grup Başkan Vekili Canikli’nin, Ordu ile Giresun’un birleşerek büyükşehir olması yönündeki sözleri hatırlatılınca Vali Şahin, şunları söyledi:

“Nerden çıktı dedim bu laf. Laf-ü güzaf mı derler yani? Ama bu bir arzu değil. Öyle söylenmiştir. İsteyerek değil de şaka olsun diye söylenmiştir. Öyle şey olmaz. 1923 yılından beri il olan bir yer burası. Osmanlı döneminde bile vilayetlik yapmış. Şimdi tutup da bir yere bağlamak olur mu? Gelişmesi için büyükşehir olması gerekir ama niye başkasıyla olsun? Biz kendimiz büyüyerek olalım. Giresun’un iki katı insan neredeyse dışarıda var. Onlar gelsin, bize destek versin. 750 bin nüfusu bulalım ve büyükşehir olalım. Giresun belki 30 sene sonra büyükşehir olabilir ama şu anda bu söz konusu değil. Konuşmak hiç hoş olmaz.”

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da, “İnsan kalabalıklılığı ile büyükşehir olunmaz. Bu gelişmişlikle olmalı. Şimdi büyükşehir olmadan da ilimizi geliştirmenin yolları aranmalı” dedi. Başkan Aksu ve Vali Şahin'in başka bir konudaki görüşmesi basına kapalı olarak yapıldı.

TARTIŞILMASINDA FAYDA VAR

Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Cuma günü Giresun Ticaret Borsası'nda açıklamalarda bulunmuş, ardından da bir basın mensubunun Ordu ve Giresun'un birleşerek büyükşehir olması konusundaki sorusu üzerine de büyükşehir belediyelerinin ekonomik olarak güçleneceğine dikkat çekmiş ve iki kentin birleşerek büyükşehir olabileceği yolunda görüşler olduğunu dile getirmişti. Canikli, "Ordu ve Giresun'un birleşmesi, havaalanının yapıldığı yerin merkez olması, valilik binasının da aynı yerde bulunması gibi öneriler de geldi. Merkez ilçelerin isimlerinin Giresun ve Ordu olması, büyükşehire başka isim verilmesi de önerildi. Bu öyle bizim verebileceğimiz bir karar değil. Bu konu son derece ciddi ve riskli, tehlikeli bir durum ama tartışılmasında fayda var" demişti.