Adana'da polis, yurt dışından getirilen yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırmak suretiyle insan ticareti yapıldığı yönde ihbar alınca teknik ve fiziki takip başlattı. Yaklaşık 3 ay süren çalışma sonucunda, polis, şüphelilerden 54 yaşındaki Ahmet Erdoğan'ın yurt dışından getirdiği kadınları kiraladığı evlere yerleştirip her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını, yakalanmamak için de telefon ayarladığı kadınların müşterilerle direkt irtibata geçmelerini sağladığını belirledi. Şüphelilerden 44 yaşındaki Ayhan Canbolat ile 42 yaşındaki Yüksel Fırat'ın da kadınların evlere yerleşmeleri, ihtiyaçlarının karşılanması ve müşterilerle irtibata geçmeleri konusunda yardımcı oldukları saptandı. Ayrıca, şüphelilerden Canbolat'ın müşterilerle yaptığı telefon görüşmelerinde, birlikte olacakları kadınların özellikleriyle ilgili bilgi verip, bazı telkinlerde bulunduğu anlaşıldı.

Yapılan tespitlerin ardından polis, geçen 29 Haziran'da yaptığı operasyonda, şüphelileri yabancı uyruklu kadınlarla birlikte yakaladı. 3 kadın sınır dışı edilirken 3 şüpheli de çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Sanıklar hakkında, 'fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak' suçlarından dava açıldı. Çetenin lideri olmakla suçlanan Ahmet Erdoğan hakkında 54 yıla kadar, çete üyesi olmakla suçlanan Ayhan Canbolat ile Yüksel Fırat hakkında ise 51'er yıla kadar hapis cezası istendi.

9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklar, birbirlerini suçladı. Sanıklardan Ahmet Erdoğan, kendisinin kadınlardan Inga ile 9 yıldır gönül ilişkisi yaşadığını ileri sürerek diğer sanık Ayhan Canbolat'ı suçladı.

Canbolat da Erdoğan'ı suçlayarak "Kadınlardan Nana ile bir kaç kez ilişkim oldu. Kadınlar kendileriyle Ahmet'in ilgilendiğini söylemişti" dedi.

Diğer sanık Yüksel Fırat da suçlamaları reddederek, "Kadınlardan Taka'ya bağlanmıştım. Ara sıra gider ihtiyaçlarını da karşılardım" diye kendini kendini savundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(BY/CK)