Türkiye'nin çeşitli kentlerinde 100'den fazla sergi açan İstanbul merkezli Bilim Topluluğu Derneği'nin, Manisa Magnesia Alışveriş Merkezi'nde açtığı Fosil Sergisi, son gününde 10 kişilik TGB'li grup tarafından protesto edildi. TGB Genel Başkan Yardımcısı Erdem Özdemir, sergideki fosil kalıntılarının gerçeği yansıtmadığını ve hiçbir bilimsel belgesinin bulunmadığını ifade etti. Özdemir, "Bu kentin bir üniversitesi var. Ben de bu üniversitenin Biyoloji Bölümü'nde okuyorum. Neyin fosil, neyin fosil olmayacağını iyi biliyorum. Bu tür saçmalıklarla halkı kandırıyorsunuz. O zaman Adnan Oktar hocanız açıklasın bunların belgelerini. Her yerden kovuldunuz, Manisa'dan da kovulacaksınız. Sizler sahtekarsınız" dedi.

Sergiyi açan dernek yetkilileri TGB'lilerden alanı terk etmesini istedi, bunun üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya polis girdi ve TGB'li gençler, alışveriş merkezinden dışarıya çıktı. TGB'li gençler kendilerini darp ettiğini iddia ettikleri sergi görevlileri ve özel güvenlik görevleri hakkında şikayetçi olmak için polis karakoluna gitti.

Bilim Topluluğu Derneği Başkanı İbrahim Koçak, "2012 yılı içinde çeşitli kentlerde 100'ün üzerinde sergi açtık. Kimi sergilerde bu tür arkadaşlarla karşılaştık, ama yılmadık. Sergi üzerinden kendilerinin reklamını yapmak istiyorlar. Hayata tesadüf eseri geldiklerini sanıyorlar. Biz ise bu sergide kendilerini tesadüf üzerine gelmediklerini fosiller üzerinden göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.



İK(AÖ/SS)