Dalaman'da ailesiyle yaşayan Seda Ü. dün öğle saatlerinde kucağında bebeğiyle jandarmaya başvurarak, bebeğinin babası olduğunu iddia ettiği evli Sedat A. ve eşinden şikayetçi oldu. İddiaya göre olay şöyle gelişti:

"Dalaman’da ailesiyle yaşayan Seda Ü., Ortaca İlçesi’ne bağlı Eskikköy Köyü’nde yaşayan 28 yaşındaki Sedat A. ile tanıştı. Sedat A., eşinden boşanıp kendisiyle evleneceğini söyledi. Bir süre görüşmeye devam eden Seda Ü. ile Sedat A. ilişkiye girdi ve bir süre sonra Seda Ü. hamile olduğunu öğrendi. Genç kadın durumu evli olan Sedat .A.’ya da anlattı ve bebeği dünyaya getirmeye karar verdi. Sedat A.’nın eşinden boşanıp kendisiyle evleneceği hayalini kuran Seda Ü., yaklaşık 20 gün önce bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Henüz adını bile koymadığı bebeğini kucağına alan Seda Ü., dün konuşmak için Sedat A.’nın Eskiköy Köyü’ndeki evine gitti. Seda Ü. eve gittiğinde, çocuğunun babası Sedat A.’nın eşi 20 yaşındaki Serpil A. ile karşılaştı. İddiaya göre Serpil A., Seda Ü.’yü tartakladı. Gürültü üzerine eve gelen koca da iki kadını ayırmaya çalıştı. Bu sırada tartaklanan Seda Ü. evden çıkıp, kapının önündeki otomobile zarar verdi. Bu duruma öfkelenen Serpil ve Sedat A. çifti, Seda Ü.'yü dövdü.

JANDARMAYA SIĞINDI

Genç yaşında anne olan Seda Ü. jandarmaya gitti ve durumu anlattıktan sonra kendisini darp eden karı- kocadan şikayetçi oldu. Bu sırada aynı karakola giden Sedat A.’nın eşi Serpil A. da Seda Ü.’nün evlerini bastığını iddia edip şikayette bulundu. Seda Ü.’nün şikayeti üzerine ifadeleri alınan karı- koca serbest bırakıldı.

Muğla’dan gelen bir psikolog eşliğinde ifadesine başvurulan Seda Ü.’nün ise bir süre Muğla’daki bir kadın sığınma evinde kalmasına karar verildi. Öte yandan Seda Ü.’nün bakamayacağını söylediği bebeği de devlet korumasına alındı. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.



Sİ(İÖ/COŞ)