Kırşehir'de yaşayan Aysel P., eşi uyuşturucu ticareti suçundan cezaevine girince, kızı 3 yaşındaki S. ile birlikte annesinin yanında kalmaya başladı. Aysel P., geçen ocak ayında Facebook'ta, 23 yaşındaki Duran Kıraçyer ile tanıştı. İddiaya göre Duran Kıraçyer, genç kadını, "Seni seviyorum. Kırşehir'e gelip seni alacağım, seninle evleneceğim" diyerek kandırdı. Sonra da arkadaşları 31 yaşındaki Nihat Can, 25 yaşındaki Aytekin Akkurt ve 22 yaşındaki Cumali Aygün ile birlikte Kırşehir'e giderek Aysel P. ve kızını alıp Adana'ya getirdi.

3 KİŞİ TECAVÜZ ETTİ

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla Beldesi'ne giden sanıklar arasında bir anlaşmazlık yüzünden kavga çıktı. Duran Kıraçyer'i darp eden diğer 3 sanık, cebindeki cüzdan ile cep telefonunu aldı. Döndükleri Adana'da cep telefonunu 50 liraya sattı. Ardından tekrar Tuzla'ya gitmek üzere yola çıkan sanıklar, Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Mahallesi'nde aracı ıssız bir yere park edip, araç içerisinde sırayla genç kadına tecavüz etti. Tuzla Beldesi'ne gidip, kadını 100 lira karşılığında 27 yaşındaki Aydın Ekici'ye pazarladı.

CEP MESAJIYLA YARDIM İSTEDİ

Nihat Can'ın evinde zorla tutulan Aysel P., yine para karşılığı erkeklere pazarlanmaya götürülürken cep telefonuyla annesine, "Beni kaçırdılar Adana Doğankent'teyim. 17 SR 702" mesajını atarak kendisini ve kızını kurtarması için jandarmaya başvurmasını istedi. Annenin ihbarı üzerine jandarma, tecavüz şüphelilerini yakalayıp, Aysel P. ile kızı S.'yi kurtardı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen sanıklardan Nihat Can, Cumali Aygün ile Aytekin Akkurt tutuklanırken, Duran Kıraçyer ve genç kadın ile para karşılığı ilişkiye giren Aydın Ekici tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2'si tutuksuz 5 sanık hakkında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık ettirmek, nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


MKA(BY/AK)