Esad rejimine karşı olan Suriyeli muhalif gruplar, aynı çatıda mücadele etmek için Şanlıurfa’da toplandı. Aralarında üst düzey rütbeli eski asker, aşiret reislerinin bulunduğu 150 Suriyeli muhalif grup, Suriye’nin geleceği için 2 gün boyunca görüşme yaptı. Görüşmelerin sonunda sonuç bildirgesini açıklayan, El Cezire ve Fırat Kurtuluş Cephesi Meclis Üyesi Rakan El Hıdır, Suriyeli muhaliflerin, askeri, siyasi ve ekonomik anlamda bir arada mücadele edeceğini belirtti. El Hıdır, “Örgütümüz, sahadaki direnişçilerle ve dış bağlantıları olmayan diğer İslami cemaat ve örgütlerle bir arada direniş için mücadele edecektir. Kurtuluş cephemiz, Suriyelilerin kanlarına elleri bulaşmamış olan tüm örgüt ve cemaatlerle işbirliğine açıktır. Ortak yaşama ve Suriye vatandaşlarını bölmeye karşı meydana gelecek her türlü muhalefete karşı duruyoruz. Bölgemizde bulunan tüm vatandaşların emniyetini ve güvenliğini sağlayacağız” dedi.

SALONDA TANSİYON YÜKSELDİ

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda, salonda zaman zaman tansiyon yükseldi. Suriyeli muhalif gruplar kendi aralarında anlaşamayarak tartışmaya başladı. Kısa süren tartışma, aşiret liderleri tarafından sonlandırıldı. Tartışmaların ardından, ordudan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu’na katılan bir general konuşma yaptı. General konuşmasında, “ 85 bölük ve 55 tugay ile Deyrizor bölgesinde 70 asker ve 14 parti temsilcisi ile askeri güvenliği sağlıyoruz” dedi.

SEVİNÇ GÖSTERİSİ YAPTILAR

Konuşmaların ardından tek çatı altında direniş gösterecek olan muhalif gruplar, sık sık tekbir getirerek, sloganlar attı. Özgür Suriye bayrağını ve Türk bayrağını açarak şarkılar söyleyen muhalif grup daha sonra Özgür Suriye Ordusu’nun marşını söyledi. Toplantının ardından muhalif grupların, Şanlıurfa’dan ayrılarak Suriye’ye geri döneceği öğrenildi.

ÖP (HK/SSA)