YETİŞMİŞ BEYİNLERİN KENDİ ÜLKESİNE DÖNMESİ LAZIM

Erdoğan, "Yakın tarihimizde Türkiye'den yurtdışına göçler yaşadık. Son 10 -15 yıl içinde özellkle 28 Şubat sürecinden sonra kendi ülkesinde okuma imkanı bulamayan, gerek inanç, gerek düşünce özgürlüğü notasında, gençlerimiz bu defa benim de okuma hakkım var diyerek batının kapılarını çalmaya başladılar. Bu süreçte en fazla arz Avusturya'ya oldu. Biz diyoruz ki yetişmiş beyinlerin kendi ülkesine dönmesi lazım" dedi.

 

ŞAHSIM VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM 28 ŞUBAT'IN MAĞDURLARI OLDUK

Erdoğan, "Bizzat 1997'de yaşadıklarımızın üzerinden yarın 16 yıl geçmiş olacak. Bu karanlık dönmin mağdurları olarak hep birlikte bulunuyoruz ama artık bu aydınlık yarınlara dönüşüyor. MÜSİAD 28 Şubat sürecinin aslında en büyük mağdurlarındandır. Bizzat şahsım ve çalışma arkadaşlarım 28 Şubat'ın mağdurları olduk. Okuduğum şiir nedeni ile cezaevinde yattım. Mağduriyetlerinin üzerinde durulmayan bir kesim daha var. Ben 28 Şubat'ın mağduriyetini yaşarken aynı zamanda bir baba olarak da bu mağduriyeti yaşadım. 2 kızım 2 çocuğum bunları yaşadı. Kızlarım başörtüsü, çocuklarım da katsayıdan dolayı bu mağduriyeti yaşadı. Şimdi katsayı ve başörtüsü diye sorunumuz kalmadı" dedi.

 

BİZ DE ŞERLERİN HAYRA DÖNÜŞMESİNE VESİLE OLDUK

"O gençler şu anda Türkiye'nin kardeşliği yüceltmenin mücadelesini veriyor" diyen Erdoğan, "Hak şerleri hayr eyler, Zannetme ki gayr eyler, Ârif anı seyreyler, Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler. Biz de şerlerin hayra dönüşmesine vesile olduk. Bir konuda çok hassasız. 16 yıl önce yaşadıklarımız başkalarına yaşatmamak konusunda çok ama çok hassasız. Bu millete yaşatılanların tekrar yaşatılmaması için çok ama çok hassasız.  Kimsenin vatan hasreti çekmesini istemiyoruz. 76 milyonun her bir ferdi devlet karşısında birinci sınıf vatandaştır. Önce devlet değil önce insandır" dedi.

 

 

Başbakan Erdoğan, "4+4+4 ile Türkiye'de bir değişim başlıyor. Biz rekabeti eğitime de getirdik. Bir yandan yetiştireceğiz bir yandan da yola devam edeceğiz. Başta Avrupa olmak üzere bir çok ülke kriz yaşarken Türkiye büyümeye devam ediyor. Tüm dünyada işsizlik yükselirken Türkiye'de bunun tam tersi oluyordu" dedi.

 

Türkiye'nin dış borcuna da değinen Erdoğan, "Mayıs ayında 400 milyon Dolar borcumuzu da ödeyip İMF ile işimizi bitiriyoruz" dedi.

 

 

Devlet hastanelerindeki uzman doktorlarla ilgili olarak, devlet hastanelerinin üniversite hastaneleriyle birlikte onlara kariyer yapma fırsatı sunacağız.

 

Uzman doktor değil mi bu. Ver ona Yar. Doç’luğu o da kariyerini yapsın. Zaten pratiğini içinde… rektörlerimizle istişarelerimizi yaptık yasal düzenlemeleri de yaparak  inşallah bunun da önünü açacağız."

 

İmam hatiplilere “Yarasa” dediler, Millet gitti bu yarasayı başbakan yaptı.