Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Kocaeli'deki deniz seviyesinden 1650 metre yüksekte bulunan Kartepe'pe, okulların da tatil olması nedeniyle kayak meraklılarının akınına uğradı. Ancak, 2 gün önce elektriklerin kesilince Yasin Okan, Kartal Bahar, Anıl Altan, Mert Yüce, Doğan Türüküler ve 7 yaşındaki bir çocuk telesiyejde mahsur kaldı. Elektrik kesintisi sırasında otomatik olarak devreye girmesi gereken jenaratörün de kartı yandığı için telesiyej yerden 50-60 metre yüksekte hareketsiz kaldı. Seslerini de duyuramayan bu kişiler telesiyejde yağan kar altında donmamak için büyük mücadele verdi.

Yaşadıklarını cep telefonlarının kamerası ile de görüntüleyen telesiyejde donma tehlikesi geçirdiklerini belirten Kartal Bahar şunları anlattı:

"Telesiyej birden durunca panikledik. Birkaç dakika sonra hareket etmeyi beklerken aradan uzun süre geçti. Bağırıp yardım istememize rağmen sesimizi de duyuramadık.  Telefonlarımız da çekmiyordu. Yaklaşık 2 saat boyunca teleferik üzerinde havada kaldık." 

Yanında bulunan arkadaşı Yasin Okan da "Arkamızdaki teleferikte yaklaşık 7 yaşlarında bir çocuk vardı. İndiğimizde vucudu morarmıştı. Otel yöneticileri bizim inmemizden sonra özür dileme yerine, 20 TL olan telesiyeje biniş ücretlerini iade edebileceklerini söylemekle yetindi" diye konuştu.



EA(MB/İD)