Elazığ Belediyesi'nde 2005 ve 2010 yıllara arasında 'ihalelere fesat karıştırmak', 'zincirleme görevi kötüye kullanma' iddiasıyla haklarında 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan ve aralarında Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Elazığ eski Milletvekili Tahir Öztürk'ün kardeşleri Metin Öztürk, Suat Öztürk'ün de bulunduğu tutuksuz yargılanan 47 kişi, bugün Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'üncü kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen AK Partili Belediye Meclis üyesi Ender Esen, 2009 yılından bu yana görev yaptığı belediye meclisinde oluşturulan denetim komisyonunun nasıl görev yapıldığını anlatarak, "Raporu hazırlama işini komisyon üyesi Murat Ünal'ın üstlendi ve yaklaşık 3 ayda hazırladığı 16 sayfalık raporu 10 dakika gibi kısa bir sürede okuma imkanı buldum" dedi.

Bunun üzerine Hakim İsmail Sezgin, Esen'e, "Hızlı okuma kursuna mı gittiniz? diye sorunca Esen, "Hayır" yanıtını vererek, "Sadece koyu harflerle yazılan bölümleri okuduğumda çok ağır ithamlar bulunduğunu görmem üzerine Denetim Komisyonu üyesi Murat Ünal'ı 'Biz denetçi değiliz. Bu ithamların muhataplarıyla Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun huzurunda görüşelim' dedim. Fakat, Murat Ünal, 'Ben raporu kimseye danışarak hazırlamam' dedi" diye konuştu.

Ender Esen, Murat Ünal'a 2009 yılında göreve geldiklerini ancak, 2007 yılında Avrupa Birliği'nden gelen 3 milyon Euro'luk bir hibenin 1.3 milyon Euro olarak gösterilmesinin kendi dönemlerini ilgilendirmediğini ve uyardığını ifade ederek, ara değerlendirme toplantısı yapmadıklarını ve rapor hazırlandıktan sonra sadece bir 10 dakikalık görüşme yaptıklarını ve tespitleri bu raporda gördüğünü söyledi. Kendisinin şikayetçi konumunda bulunduğu gibi bir izlenim doğduğundan yakınan Ender Esen'e Hakim İsmail Sezgin, "Niye, siyasisin diye sıkıntı mı oluyor senin için?" diye sorması salonda gülüşmelere neden oldu.

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı, bilirkişi raporu isterken, sanık avukatları, bir çok bilirkişi ve müfettiş tarafından raporlar düzenlendiğini ayrıca bir rapora gerek olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, savcının talebini kabul ederek bilirkişi raporu hazırlanması için duruşmayı erteledi.



GY(GG/SS)