Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de ve Uzunköprü İlçesi'nin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde etkili olan yağmur, öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü Edirne'de kısa süreli yağan yoğun kar nedeniyle kent bir anda beyaza büründü. Yağışa hazırlıksız yakalananlar, saçak altları ve duraklara sığınırken, trafikte araç sürücüleri de zor anlar yaşadı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’nde, Bulgaristan’a geçişi sağlayan Hamzabeyli Sınır Kapısı yoluna ulaşımında aksama yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başlandı. Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde ise kar yağışı yüksek kesimlerde hafif şekilde devam ederken, kent merkezindeki yağış etkisini yitirdi.

KARIN TADINI ÇOCUKLAR ÇIKARDI

Gün içerisinde aralıkla yağması beklenen kar nedeniyle belediye tuzlama ekipleri hazır bekletilirken, kar yağışının tadını ise kar topu oynayan çocuklar çıkardı.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının en yüksek 3 derece olacağı Edirne’de, kar yağışının aralıklarla karla karışık yağmur şeklinde devam edeceğini ifade ederek vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.



EÖ(LK/BT)