Safranbolu'nun Aşağı Çiftlik Köyü'nde 4 Kasım 2010 tarihinde, meydana gelen olayda, evlerinin bahçesindeki römorkta oyun oynayan Edanur Avcı, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapılan atış talimi sırasında başına isabet eden kurşunla öldü. Bilirkişi incelemelerine göre, 1350 metre uzaklıktaki alaydan ateş edilmiş olabileceği belirtilirken, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 230 tüfek ve 11 yedek namlu Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

Berberlik yapan Yusuf Avcı kızının ölümüne neden olan kurşunun balistik incelemelere göre hangi tüfekten ateş edildiğinin belirlenemediğini söyledi. Olayın örtbas edilmeye çalışıldığını ifade eden Yusuf Avcı, şöyle dedi:

"Olay mesafesi 1350 metre. Bu olaydan sonra 230 silahla 11 tane yedek namlu Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Oysa burada 3000 askerimiz var. Silahların tam yeterli olmaması, eski ve yıpranmış olması nedeniyle gönderilen silahlardan 7.62 milimetre çapındaki merminin hangi silahtan çıktığı belirlenemedi. Olay yeri inceleme ve bilirkişi raporlarına göre askeriyeden geldiğine dair kesin kanıt var. Olay örtbas ediliyor. Bu olayı kesinlikle örtbas ettirmeyeceğiz, ettirmemeye çalışacağız. Tamam bu bizim askeriyemiz, askerimiz ve alay komutanlarımız ama bu olayda bir suçu oldukları kesin."

"ATIŞ POLİGONUNUN YÖNÜ DEĞİŞTİ"

Olayın ardından atış poligonunun yönünün değiştiğini anlatan Yusuf Avcı, "Atış poligonlarının yönü değişti. Bu olay olmadan önce de olabilirdi. Benim kızımın ölmesinden sonra mı değişmesi gerekiyordu? Bizim bölgemizde G3 yada MG3 gibi makinalı silahları kullanabilecek birilerinin olmadığı kesin" diye konuştu.

"ASKERİ SAVCILIĞA GÖNDERİLMESİN"

Yusuf Avcı olayın askeri savcılığa gönderilmemesini isteyerek, şöyle konuştu:

"Soruşturmanın savcısı ile sürekli görüşüyorum. Savcı 15 aydan beri halen daha işin içinden çıkamamıştır. En son görüştüğümüzde dosyayı askeri savcılığa sevk edeceğini söyledi. Bu da bizi daha da derinden yaralamış oldu. Sivil savcılarımızla çözmemiz gerekirken askeri savcılığa gideceğiz. Şimdi bizim iş tamamen örtbas olacak. Bizim olay neden askeri savcılığa gönderiliyor ki? Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan bu olayın üzerinde durmalarını temenni ediyoruz. Kızımı çok özlüyorum. Suçlu yada suçluların ortaya çıkarılmasıyla en azından huzurlu olacağız. Kızım kim vurduya, faili meçhule gitti olmasın."

Anne Naciye Avcı, kızını çok özlediğini belirterek, "Bu suçu işleyenler elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar. Biz her gün acılar içinde yaşıyoruz. Her günümüz gözyaşıyla mezarlıkta geçiyor. Küçük kızım her gün ablasını soruyor. Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan bu olayla ilgilenmesini rica ediyoruz. İnşallah ilgilenirler" dedi.



BD(MÇ/İD)