Olay dün saat 21.00 sıralarında Taşyaka Mahallesi’nde Ali Ankara'ya ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. İşyerinin kapanmasının ardından Ahmet Mercan, yan taraftaki boş dükkanın kapısını zorladı. Kendisini görüntüleyen güvenlik kamerasının yönünü değiştiren şüpheli, daha sonra işyerine girdi. Balyozla duvarı delen Ahmet Mercan'ınn açtığı delikten içeri girmesinin ardından işyerinin alarmı çalmaya başladı. Paniğe kapılan şüpheli, hiçbir şey alamadan duvardaki delikten çıkarak kaçtı. Ahmet Mercan'ın işyerinden çıkma ve olay yerinden uzaklaşma anı, güvenlik kameralarına yansıdı.

KISA SÜREDE YAKALANDI

Alarmın çalması üzerine olay yerine gelen işyeri sahibi Ali Ankara ve polis ekipleri, yaptıkları incelemede işyerinden bir şey alınmadığını tespit etti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin kimliğini belirledi. Polis, kısa sürede adresini belirlediği Ahmet Mercan'ı gözaltına aldı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İLK GİRİŞİMİ DEĞİL

Olayın şokunu üzerinden atmaya çalıştığını belirten Ali Ankara, işyerini soymaya çalışan Ahmet Mercan'ın tanıdığını söyledi. Şüphelinin daha önce de benzer girişimlerde bulunduğunu belirten Ankara, "Alarmın çalması üzerine hemen işyerine geldim. Çok yakında oturduğum için kısa sürede geldim. Şüpheliyi kaçarken gördüm. Peşinden koştum ama yakalayamadım" dedi.