DSP Lideri Masum Türker, partisinin Kuşadası ilçe teşkilatını ziyaret etti. Türker, tarihi Kervansaray önünde CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile partisinin tek belediye meclis üyesi Yusuf Güneş tarafından karşılandı. Türker, daha sonra beraberindekilerle ilçenin en işlek yerlerinden olan Barbaros Bulvarı'nda yürüyerek parti binasına gitti. Türker, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi. Türker, AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin esir ülke haline getirildiğini öne sürdü.

DSP Lideri Türker, "Türkiye bugünkü borçlarıyla esir ülke haline getirilmiştir. Bu borçları veren ülkeler paralarını çekmekle tehdit ederek Türkiye'yi esir almıştır. Bir buçuk yıl sonra yerel seçimler var. Bu seçimler sadece belediye başkanı, meclis üyelerinin seçimi olmamalı. Bu seçimler AKP'nin diktatörlüğe giden uygulamalarının sona erdirileceği seçim olmalıdır" dedi.

Partisinde kısa bir süre dinlenen DSP lideri Masum Türker daha programına devam etmek üzere önce Güzelçamlı Beldesi'ne, ardından İzmir'in Ödemiş ilçesine gitti.



LS (KÖ/RT)