Mollabey'de oturan yaklaşık 50 kişi, kanalizasyon suları ve atıklar nedeniyle çevrede kirliliğe yol açan Mollabey Deresi için eylem yaptı. Ellerindeki pankartlar ve sloganlarla yürüyen gruba Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ile yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Mollabey Köprüsü'ne kadar yürüyen kalabalık, yanlarında getirdikleri bir torba deterjan ile bir şişe çamaşır suyunu dereye dökerek tepkilerini gösterdi.

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, kanalizasyon suyu ile atıkların da atılmasıyla derede oluşan kirliliğin çevrede yaşayanları rahatsız ettiğini söyledi. Türkyılmaz, "Bazı yerleşim bölgelerinin kanalizasyonları ve çöpleri maalesef derede akıyor. Bu dere Alaplı Çayı'na aktığı için içme sularında tehlike arz ediyor. Biz derenin ıslah edilmesini istiyoruz. Ayrıca derenin etrafında su kuyuları var. İnsanlar oralardan su içiyor. Yazıktır günahtır. Halkın sağlığı tehdit altında" dedi.

Oktay Türkyılmaz, derenin ıslahı ve temizlenmesiyle ilgili bir çalışma yapılmaması durumunda Alaplı'ya ve Zonguldak'a kadar yürüyeceklerini söyledi. Kalabalık, Türkyılmaz'ın konuşmasının ardından dağıldı.



İÇ(EE/BT)