Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, Türkiye’de örneği olmayan Aile Hakemliği Sistemi’ni hayata geçirdiklerini belirterek, uygulama ile aralarında iş adamı, din adamı, sosyolog, psikolog, avukat, doktor, akademisyen bulunan Denizli’nin tanınmış 20 kişilik Aile Hakemi Komisyonu’nun sorunlu evliliklerde arabuluculuk yapacağını söyledi. Mutlu bir aile, güçlü bir toplum yapısı oluşturmak için 'Ailemi Seviyorum' projesi kapsamında Mutlu Evlilik Okulu açtıklarını, evlenecek çiftleri mutlu evliliğin koşulları hakkında bilgilendirdiklerini kaydeden Zolan, "Bizim için bir ailenin dahi yıkılmasını önlemek başarıdır. Belediyelerin görevi sadece taşa toprağa yatırım yapmak, ağaç dikmek, çevre düzenlemek, park bahçe alanları açmak, şehirlerin alt yapısını ve planlamasını yapmak, imar ve inşa faaliyetlerinin takip ve denetimini yapmak değildir. İnsana yatırım, geleceğe yatırımdır" diye konuştu.

Belediye olarak aile kurumunun korunması için sosyal politikalar ürettiklerini belirten Zolan, "Bu amaçla birçok ayağı olan bir projeyi Ailemi Seviyorum Projesi’ni hayata geçirdik. Bu proje kapsamında şimdi de Aile Hakemliği Sistemi’ni devreye sokuyoruz. Geçmişte boşanmak üzere olan çiftlerin sorunlarını çözüp bir araya getirmek için büyüklerin araya girdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak şehir merkezlerinde artık bunun gibi girişimler yapılmıyor. Komşumuzu dahi tanımıyoruz. Kentleşmeyle birlikte yalnızlaşan, sorunları olan ve evlilikleri bitmek üzere olan çiftlere son bir kez daha düşünmeleri için fırsat yaratmak niyetindeyiz. Aile Hakemliği Sistemi’nde gönüllü bilgi sahibi vatandaşlarımız, iş adamlarımız, profesörler bürokratlar, din adamları, sosyologlar bulunuyor. 20 kişilik Aile Hakemleri’nin isimlerini açıklamıyoruz. Aile Hakemleri, kendilerine müracaat eden eşlerin sıkıntılarını dinleyip, aileyi yaşatmak için çözüm önerileri getirip, yol gösterecek" dedi.

Zolan, yuvalarını yaşatmak isteyen ailelerin Kent Konseyi ve Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nü arayarak Aile Hakemi hizmetinden yararlanabileceğini belirtti. Yetkililer gizli tutulacak başvuruları değerlendirerek ailede yaşanan soruna göre eşleri ilgili Aile Hakemi’ne yönlendirerek sorunun çözümü için görüşülmesini sağlayacak.