İzmir'de 10 yıl önce meydana gelen olayda, Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman, restoranda yemek yerken kendilerini görüntülemek isteyen gazeteci ve kameramanlar Ünal Gümüştekin, Ercan Akgün ve Serhan Şarman'a tepki gösterip, fiili müdahalede bulunmuştu. Olayda gazetecilerin fotoğraf makineleri de hasar görmüştü. Gazeteci ve kameramanlar, Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman tarafından dövüldüklerini, kameralarının zarar gördüğünü belirterek şikayetçi oldu. Davala ve Sekman hakkında, İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, `müessir fiil, ızrar ve hakaret' suçlarından ceza davası açıldı. Gazeteciler ayrı ayrı tazminat davaları da açtı. Yargılama sonunda, `müessir fiil ve ızrar' suçlarından beraat eden Ümit Davala hakaret suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak ceza 327.14 lira para cezasına çevrilerek ertelendi. Aynı suçtan 4 ay hapis cezasına çarptırılan dayısı Muhittin Sekman'ın cezası ise 470.81 lira para cezasına çevrilerek ertelendi.

Ceza davasından sonra, açılan tazminat davaları da sonuçlanmaya başladı. İlk tazminat davasını olayın olduğu tarihlerde yerel bir kanalda kameraman olan ve halen bir gazetede magazin muhabirliği yapan Ercan Akgün kazandı. Davala bu davada, yasal faiziyle birlikte 12 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Ümit Davala'ya ikinci tazminat cezası ise olayın olduğu tarihte Akşam Gazetesi'nin magazin muhabiri olan Serhan Şarman'ın davasından geldi. İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, iki yıl önce, 50 bin lira manevi tazminat isteyen Şarman'a hakeret eden Davala'yı 7 bin lira, dayısı Sekman'ı ise 3 bin lira olmak üzere yasal faiziyle birlikte toplam 19 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Davala ile Sekman verilen tazminatın çok olduğunu belirterek, kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, Davala'nın ödemesine hükmedilen 7 bin TL'lik tazminatı çok bularak kararı bozdu. Bozma kararı üzerine dosyayı yeniden ele alan İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, Davala ile dayısına verdiği 10 bin TL'lik tazminatı yüzde 50 oranında düşürdü. Dayı ile Davala'nın ödeyeceği tazminat yarı yarıya azaltılarak 5 bin TL'ye indirildi.

Mahkemenin kararıyla ilgili olarak gazeteci Serhan Şarman, "Yerel mahkeme verdiği karara direnir diye düşünmüştüm. Yüzde 50 tazminatı düşürünce şok yaşadım. 10 yıldır süren ve bir türlü sonuçlanmayan davada beni tekmeleyen Davala'ya neredeyse ben tazminat ödeyeceğim" diyerek kararı eleştirdi. Şarman'ın avukatı, kararı temyiz edeceklerini belirtti.