Datça-Marmaris Karayolu üzerindeki Emecik Köyü yakınlarında aynı bölgede 15 gün içerisinde arka arkaya çıkan 15 yangında özellikle kızılçam ağaçları zarar gördü. Kundaklama sonucu çıktığı sanılan yangınlar, havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu söndürüldü, 20 hektar alan kül oldu.

Datça Orman İşletme Şefliği, yangından yaklaşık üç ay sonra bölgede ağaçlandırma çalışması başlattı. Emecik köylülerinin iş gücünden de yararlanılarak, yangında zarar gören ağaçlar kesilirken, bölge dozerler tarafından sürülerek dikime hazır hale getiriliyor. Çalışmalar sırasında, küller arasında filizlenmeye başlayan sakız ağacı fideleri ve ada soğanları görenleri gelecek adına umutlandırdı.

İlçe Orman İşletme Şefi Ertan Kılcı, bölgenin kısa sürede ağaçlandırılacağını belirterek, "Yağmur mevsiminden de yararlanmayı planlıyoruz. En geç 15 gün içersinde kesim ve sürüm çalışmaları tamamlanacak. Ardından bölgede, 25 bin adet kara servi ve 5 bin adet harnup (keçi boynuzu) fidanı dikimi gerçekleştirilecek. Kızılçam yerine kara servi ve harnup ağacı dikerek, bölgenin yangınlara daha dayanıklı hale gelmesini planlıyoruz. Her iki ağaç türü de bölgenin yerel türleri olması ayrıca tercih nedenimiz oldu. Aynı zamanda giderek azalan harnup ağaçlarının sayılarını da artırmayı amaçlıyoruz" dedi.



MÇ(İÖ/CK)