2009'da meydana gelen olayda evli olan Ümit A., iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı Aynur C.'yi arkadaşının evine davet etti. Ümit A., eşinden boşanıp evleneceğini söylediği Aynur C. ile ilişkiye girdi. Aynur C.'nin şikayeti üzerine tutuklanan sanık hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı. 

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava devam ederken, nüfus kaydına göre olay tarihinde 14 yaşında olan Aynur C.'nin, İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesinde ise olay tarihinde kemik yaşının 16 olduğu belirlendi. Suçlamayı kabul etmeyen Ümit A. ise bunun üzerine tahliye edildi.

Dünkü karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Ümit A. katılmazken, Aynur C. ve avukatlar hazır bulundu. Karar öncesi hakimin söz verdiği Aynur C., "'Şikayetim devam etsin' desem bir sonuca varılmıyor, 'etmesin' desem yine aynı" dedi.

Aynur C.'nin kemik yaşının 16 olarak belirlenmesiyle suç vasfının değiştiğini ve sanığın eyleminin, 'reşit olmayan mağdure ile cinsel ilişki' suçunu oluşturduğuna hükmeden mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak Ümit A.'ya 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Kararın ardından üzüntü içinde adliyeden ayrılan Aynur C., eve gitti. Köyde babaannesinin evinde kalan Aynur C., dün saat 20.00 sıralarında odasına çekildi. Aynur C., aynı evde yaşayan ve tüberküloz hastası olan halasının antitüberküloz haplarından çok sayıda içerek intihar etti. Uzun süre odasından çıkmaması üzerine içeriye giren yakınları, yatağında baygın buldukları Aynur C. için 112 Acil Servis'e haber verdi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Aynur C.'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Aynur C.'nin cesedi, otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



GG(EE/BT)