Gökhan Kurbanoğlu ve ailesi, titizlikle baktıkları 'Paşa' adını verdikleri çoban köpeği için cüsseli olması nedeniyle çiftleştirmek için eş bulmakta güçlük çekti. Kurbanoğlu ailesi, uzun arayışlardan sonra 'Şirin' adlı dişi köpeğin sahibi ile tamasa geçti. Yürür halde yüksekliği 1 metreyi bulan 93 kilo ağırlığındaki köpeğin, 1.75 metre boyundaki sahibi Gökhan Kurbanoğlu tarafından ayağa kaldırıldığında 2 metreyi aştığı belirtildi.

Anadolu çoban köpeği 'Paşa'nın 4 Temmuz 2009 tarihinde doğduğunu belirten sahibi Gökhan Kurbanoğlu, fotoğrafının internette yayınlanması üzerine yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Kurbanoğlu, Çankırı'nın yanı sıra yurt içi ve dışından Paşa'yı merak edip, gelenler olduğunu belirterek, "Paşa'yı almak için 20 bin lirayı bulan cazip teklifler de oldu. Ancak, satmayı düşünmüyoruz. Sürü köpeği olan ve özenle baktığımız Paşa'yı ailecek çok seviyoruz. Zaman zaman arkadaşların sürülerine gönderip, hareketlenmesini sağlıyoruz" dedi.

Paşa'nın çiftleştirmek istedikleri hayvanın yavrularını almayı da çok istediklerini belirten Gökhan Kurbanoğlu, "Paşa çok iri bir köpek olduğu için onunla çiftleşecek irilikte dişi köpek bulmakta zorlandık. Birkaç deneme oldu. Ancak, başarılı olunamadı. Dişi köpekler korktukları için yanaşamadı. 'Şirin' isimli bir köpeğin sahibi ile görüştük. Çiftleştirip, bu özel köpeğin yavrularını almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Azerbaycan'dan 'Paşa'yı görmek için eşiyle birlikte Çankırı'ya gelen ve köpek yarışmalarının jüri üyeliğini yapan Yusuf Yolcu ise, Kurbanoğlu ailesinin ilgi ve sevgisini takdirle karşıladığını söyledi. Yolcu, "Paşa'yı internette görünce çok etkilendim ve yakından görmek istedim. Çankırı'ya geldiğimde de Paşa'nın çok iyi şartlarda bakıldığını ve sevgiyle büyütüldüğünü gördüm. Paşa şu an belki de dünyadaki en iri köpeklerden birisi. Kurbanoğlu ailesini kutluyorum. İnşallah yavrularını alıp, bu iri köpeğin çoğalmasını sağlayabilirler" dedi.

Gökhan Kurbanoğlu, yetiştirdiği Kangal cinsi köpeklerle de girdiği yarışmalarda Türkiye dereceleri bulunduğunu söyledi.



EY(AY/İD)