AK Parti’li Denizli Belediyesi, bir süre önce İncilipınar Parkı yanındaki alana Kültür ve Kongre Merkezi yapılması için karar aldı. Alınan bu kararı meclis onayladı. Merkeze eski belediye başkanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin adının verileceği açıklandı. Belediye, inşaat için hafriyat çalışmalarına başladı. İnşaat alanında bulunan ağaçların kesildiği iddiaları ise CHP’lileri harekete geçirdi.

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, bazı partililerle inşaat alanına gidip basın açıklaması yapmak istedi. Ancak, inşaat alanına girmelerine izin verilmedi. Bunun üzerine CHP’liler demir korkulukları aşıp, kesilen ağaçları medya mensuplarına gösterdi ve tepkilerini dile getirdi.

Denizli’de ağaç katliamı yaşandığını iddia eden CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, 100’ün üzerinde asırlık ağacın kesildiğini savundu. Yurtseven, “Ağaç katliamı içimizi acıtıyor. Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapılacağı İncilipınar’daki bölgeye gittik. Ancak, geldiğimizi haber alan şantiyedeki görevliler, kapıları kilitleyerek içeri girmemize engel olmaya çalıştı. Biz de duvarları aştık, içeri girdik ve katliamı belgeledik. Bu katliam, AKP’nin utanç belgesidir. Hangi vicdanla bu asırlık çam ağaçlarının kesilmesine göz yumdular bunu Denizli halkının vicdanına bırakıyoruz” dedi.

ÇOK KOMİKLER

Denizli’nin Ak Partili Belediye Başkanı Osman Zolan, Ege Bölgesi’nin en modern kültür ve kongre merkezini yapacaklarını söyledi. Nihat Zeybekci’nin Denizli’ye büyük hizmetlerde bulunduğunu, bu nedenle adının verilmesini kararlaştırdıklarını belirten Zolan, ağaç katliamı tanımlamasını abartılı bulduğunu söyledi. Zolan, “CHP’liler çok komik. 2004 yılında Denizli’de kişi başına 2 metrekare yeşil alan düşüyordu. Şimdi kişi başına yeşil alan 10 metrekareye çıktı. Ağaçları kesmeden kültür ve kongre merkezini nasıl yapacağız? Yapacağımız kültür ve kongre merkezinde 2 bin, bin ve 500’er kişilik konser ve toplantı salonları olacak. Merkezde her türlü kültür ve sanatsal aktivite yapılabilecek” diye konuştu.



FI(İÖ/AAA)