Akkuyu Nükleer Santrali'ni yapacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim A.Ş Mersin'in Çamlıbel Semti'nde İsmet İnönü Bulvarı Balıkçı Barınağı karşısında bilgilendirme bürosu açmaya hazırlanıyor. Mersin Nükleer Karşıtı Platformu ve kentteki sivil toplum örgütleri ile bazı siyasi parti üyeleri Atatürk Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerinde, 'Çamlıbel'de Nükleer Santral bürosu istemiyoruz' ve 'Durdur şu nükleeri, yaşamak istiyorum' yazılı pankartları taşıyan yaklaşık 200 kişilik grup polisin aldığı güvenlik önlemi altında yürüdü. Cumhuriyet Alanı'ndan geçen grup, İsmet İnönü Bulvarı'ndaki Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim A.Ş.'nin bilgilendirme bürosu önüne geldi. Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönüm Sözcüsü Sebahat Arslan, Türkiye'nin nükleer enerji ihtiyacının olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Şirketin, Çamlıbel'de nükleer santral bürosu açmasındaki amacı, nükleer santrallerin gerçek yüzü olan Çernobil ve Fukuşima nükleer santral kazalarının dünyaya verdiği korkunç zararlarının üstünü örtmek, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının ayıplarını aklamaktır. Nükleer santraller hakkında bilimsel olmayan yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu aldatmaktır. Bu büroda Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralinin kurulum amacının elektrik üretimi adı altında ülkemizin nükleer çöplük olacağı, nükleer lobinin Akkuyu'da nükleer yakıt üreterek ve uranyum zenginleştirmesi yaparak, bu projeden çok kar edeceği ve bu karın karşılığında bölgemizin tarımına turizmine, balıkçılığına insan ve çevre sağlığına vereceği zararların yanında bölgemizin ekosisteminin bozulacağı anlatılmayacaktır."

Grup oturma eylemi gerçekleştirirken Nasrettin Hoca kıyafeti giyen bir kişi de eyleme destek vererek, yapılan yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini söyledi. Grup daha sonra dağıldı.