Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nde bulunan Mehmet Ağar’ı, bugün Büyük Kulüp Başkanı Duran Akbulut ile Dernek Genel Sekreteri Necmettin Yılmaz ve Yüksek Divan Başkanı Mehmet Nuri Kuriş ziyaret etti. Ziyaret sonrası Aydınlı işadamları Hulisi Akşit, Yalçın Pekgüzel ve Abdurrahim Tikbaş tarafından Menderes Park tesislerinde misafir edilen Duran Akbulut, Ağar ile görüşmesini anlattı. Akbulut, "Mehmet Ağar, kulübümüz üyelerindendir. Kendisi ile geçmişe dayalı iyi bir dostluğumuz var. Kendisini görmek, moral vermek için İstanbul’dan geldik. 1979 yılında Şükrü Balcı tarafından tanıştırıldığım Mehmet Ağar, bu ülkeye çok önemli görevlerde bulunarak hizmet etti. Kadere inanan, devlete hizmet eden Ağar’ın bu şekilde ödüllendirilmesini hazmedemiyorum" dedi.

İLK 10 GÜN UYUYAMAMIŞ

Mehmet Ağar’ın Yenipazar’daki cezaevine yerleştikten sonraki ilk 10 gün uyuyamadığını anlattığını söyleyen Duran Akbulut, şunları söyledi:

"Şu an morali çok iyi. Spor, siyaset ve sanat dünyasından önemli isimlerin kendisini ziyaret etmesinden son derece memnun. Sabahları erken kalkıp namazını kıldığını, daha sonra da spor yaptığını anlattı. Ziyaretçisi olmadığı zamanlarda da kitap okuyor. Kendisi ile yaklaşık 10 dakika camekan arkasından görüşebildik, eski anılarımızı tazeledik."

TİKBAŞ: AĞAR’IN MİSAFİRİ BİZİM MİSAFİRİMİZ

Aydınlı işadamı Abdurrahim Tikbaş da, Mehmet Ağar’ın Türkiye için çok önemli bir isim olduğunu belirterek, "Mehmet Ağar’ı ziyarete gelen herkes bizim misafirimizdir. Aydınlılar olarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak bize düşer" dedi.



CU(İÖ/İD)