Karaman'da oturan 42 yaşındaki Hüseyin Delen, 2001 yılından beri böbrek yetmezliği çekiyordu. 2003 yılında kardeşinden nakil yoluyla aldığı böbreği vücudu kabul etmeyince 9 yıl boyunca diyalize giren Hüseyin Delen, damar yapısı bozulunca Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi'ne yazıldı. Böbrek nakli ihtiyacı olan Hüseyin Delen'in imdadına, kardeşi Yusuf'un kayınpederi Adem Eğirgen yetişti. Medicalpark Antalya Hastanesi'nde yapılan ameliyatla Eğirgen'den alınan böbrek, Hüseyin Delen'e başarıyla nakledildi.

KARDEŞİNİ KAYBETTİ

Damadının ağabeyi Hüseyin Delen'e bir böbreğini veren Adem Eğirgen, "Bu mutluluk tarif edilemez" dedi. Organ ihtiyacının insanın başına gelmeden anlaşılmadığını söyleyen Adem Eğirgen, şöyle konuştu:

"Kardeşimi ilik nakli ameliyatının ardından kaybettik. O gün çektiğim acıyı hiçbir zaman unutamam. Kendi kendime karar verdim. İhtiyacı olan bir hastaya organımı bağışlayacaktım. Damadım bunu bildiği için ağabeyine böbrek nakli yapılması gerekince beni aradı. Talebini hemen kabul ettim. Bir başka hastaya ilik gerekirse hiç çekinmeden iliğimi de bağışlarım. Zaten öldükten sonra alınmak üzere tüm organlarımı bağışladım."

İKİNCİ KEZ DÜNYAYA GELDİM

Böbrek naklinin ardından dünyaya yeniden geldiğini söyleyen Hüseyin Delen ise 12 yıl önce baş dönmesi ve gözde bulanıklık şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu belirterek, "Hastalığa yakalandıktan 2 yıl sonra kardeşimden alınan böbrek bana nakledildi. Bir süre sonra vücudum organı reddetti. O tarihten beri diyalize giriyordum. Şimdi ikinci kez dünyaya geldim" dedi.

Ameliyat sonrası Hüseyin Delen'in sağlık durumunun iyiye gittiği, kısa süre içinde taburcu edileceği belirtildi.