Kaza, saat 02.45 sıralarında Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan Tel Sokak ve Pınar Sokak'ın kesiştiği noktada meydana geldi. Tel Sokak'tan gelen Özen Sezer'in kullandığı 34 TED 67 plakalı taksi, Pınar Sokak üzerinden gelen ve kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen Ahmet Esen’in yönetimindeki 34 FC 4975 plakalı minibüse yandan çarptı.

Sezer araç içersinde sıkışırken, minibüste bulunan 6 kişi küçük sıyrıklarla kazayı atlattı. Yaralı taksi şoförü Sezer, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile sıkıştığı araçtan çıkartıldıktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, minibüste bulunan hafif yaralı 6 kişi ise Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba ile Haseki eğitim ve araştırma hastanelerine götürülerek ayakta tedavi edildi.

Kazayı görüp polis ekiplerine bilgi veren bir taksi şoförü ise yaşanılan kazayı şu şekilde anlattı:

“Pınar Sokak üzerinde gelen 34 FC 4975 plakalı minibüs şoförü kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen ışıklarda durmayarak geçmeye çalıştı. Tel Sokak'tan gelen taksi sürücüsüne ise yeşil ışık yanıyordu. Taksi şoförü frene basıp durmaya çalıştı hatta fren mesafesi de vardı yolun kaygan olmasıyla duramadı ve minibüsün yan tarafından çarptı.