Batman'da iki hafta önce KCK/TM operasyonu kapsamında 24 yöneticisi tutuklanan BDP Batman il ve merkez ilçe teşkilatının geçici yönetimini üstlenen sivil toplum örgütlerinden oluşan 40 kişilik grup, Batman Belediyesi bahçesinde toplandı.

Divan başkanlığını Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik'in yaptığı toplantıya Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel de katılırken, KCK/TM operasyonunda tutuklanan 24 kişinin sandalyelerine isimleri yazılarak boş bırakıldı. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Tekik, tutuklu 24 yöneticinin isimlerini okuduktan sonra, toplantıyı izleyenler de bir ağızdan her seferinde Kürtçe, 'Ez lıvirim' (Ben buradayım) diyerek karşılık verdi. Belediye bahçesindeki BDP il teşkilatı fahri yönetiminin düzenlediği toplantının yapıldığı alana, "Ortam dinlenmesine, gizli tanığa, böceğe son. Alenen buradayız" yazılı bir döviz asıldığı görüldü. Toplantıda Türkçe ve Kürtçe konuşan Tekik, şöyle dedi:

"Bir haftadır fahri yönetim görevini üstlenen sivil toplum örgütü temsilcileri olarak bir dizi çalışma yaptık. Esnaf ve köy gezilerinde bulunduk, moral depoladık. Tutuklu arkadaşlarımızın boşluğunu doldurmaya çalıştık. Partimizin gizli saklı bir şeyi yoktur. Parti tüzüğünde ne varsa, harfiyen uyguluyoruz. Partinin faaliyetleri ortadadır. Burada yasa dışı herhangi bir şey söz konusu olamaz. Üyelerimizin huzurunda her şeyi sizinle paylaşmak istiyoruz. Ne böceğe, ne de dinlenme ortamına gerek vardır. Bu protest bir toplantıdır. Bu kervan yürüyecek."

Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ise, açık havada düzenlenen toplantıda konuşulan her şeyin daha önceki toplantılarda da konuşulduğunu söyledi. Temel, "Gizli-saklı hiçbir şeyimiz yok. 24 arkadaşımızın bir suçu olacağını sanmıyorum. Bizi her yerde takip ediyor, izliyorlar. Yasa dışı hiçbir şey yapmıyoruz. Bu toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.



AA(GG/İD)