Partisinin il başkanları ile bir araya gelen Erdoğan,"Önümüzdeki süreçte paralel yapı akla hayale gelmedik ahlaksızlıklarla saldırabilir ve seçim günü sandıklara sahip çıkın" dedi.

Yeni Şafak'tan İlhan Toprak'ın haberine Partisinin il başkanları ile bir araya gelen Erdoğan örgütünü uyardı.

'Benimle ilgili muta işini gündeme getirebilirler’
Seçim hazırlıkları konusuna değinen Erdoğan, "sandıklara sahip çıkılmasını" istedi ve “Seçimler yaklaştıkça bu paralel yapı her türlü ahlaksızlığı göze aldı. Bunlar yakında görüntü servislerine başlayabilirler” diyerek yeni görüntülerin geleceğini ileri sürdü.

Aynı toplantıyla ilgili Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre ise Erdoğan toplantıda “Benimle ilgili muta işini gündeme getirebilirler. Bunlardan her şey beklenir. İran’a gittiğimde ikisinde eşim, diğerinde kızım vardı. Bunlar her türlü ahlaksızlığı gündeme getirebilirler” cümleleri kullandı.

‘Ahlak düşmanlarını rezil edin’
Erdoğan'ın “her akşam sosyal medya aracılığıyla montajlı kasetlerin tedavüle sokulduğunu” söyleyerek, ses kayıtlarıyla AKP oylarının düşürülmesinin hedeflenmesine karşı AKP’lilerin seslerini yükseltmesini istediği ve “Ahlak düşmanı bu kesimleri rezil edin” dediği öğrenildi. Cemaat'in kapı kapı dolaşarak AKP ve kendisi hakkında dezenformasyon yaptığını söyleyen Erdoğan'ın, “Bu ablaların yaptığı dezenformasyonu yıkın. AK Parti'yi kötüleyenlere projelerimizi anlatın” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

‘Sandıklara sahip çıkın’
Erdoğan, seçimlerde 3 ana kademe, 3 kadın kolları ve 3 gençlik kollarından oluşturulacak sandık görevlilerine iyi eğitim verilmesini ifade etti. Erdoğan’ın “Sandıklara da sahip çıkalım. Tüm arkadaşlarımız seçim verme saatinden önce görevlerinin başlarında bulunsunlar. Her türlü olayı mutlaka tutanakla kayıt altına alsınlar. Görevli arkadaşlarımız oy sayma işlemlerini de büyük bir titizlikle gerçekleştirsinler. Buradaki sonuçları tam olarak kayıt altına alıp tutanakları imzalatsınlar. İtirazlarda ilk olarak o tutanaklar incelenir” dediği belirtildi.

Oy oranı muamması
Son kamuoyu araştırmalarına göre AKP’nin oy oranlarının yüzde 45-50 bandında olduğunu iddia eden Erdoğan’ın “Milletimizin AKP’ye teveccühünü hiçbir komplo, hiçbir kumpas değiştirememektedir. Bunların yaptıkları montaj, dublaj kayıtları ellerinde patlamıştır' şeklinde konuştuğu kaydedildi. Başbakan Erdoğan yerel seçimlerde büyükşehirlerin çoğunda AKP'nin üstün olduğunu iddia ederek “Ankara ve İstanbul'da sorun yok. İzmir'de başa baş gidiyoruz. Diyarbakır'da oylarımızı arttırdık' ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Erdoğan'ın sözlerine rağmen, AKP'nin oylarının birçok ankette yüzde 30'lara düşmüş olduğu görülüyor.

*Müt'a veya Muta nikahı;bir erkeğin, rızası olan bir kadınla, bir ücret karşılığında, belirli bir süreliğine birlikte olmak üzere evlenmesi. Müt'a kelimesi ise sözlükte "kendisinden faydalanılan şey" olarak tanımlanıyor.