Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarını değerlendirirken, Anayasa Komisyonu'nun başarısız olması durumunda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kendi anayasa teklifini meclise sunacağını söyledi.

"MAKUL BİR SÜREDE KOMİSYON ÇALIŞMALARINI BİTİRMELİ" 

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarını değerlendirdi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, diğer partilere makul bir süre verilmesi noktasında TBMM Başkanı ile konuştuğunu ifade etti. Makul bir sürede çalışmaların bitmemesi durumunda sürecin sulandırılacağını savunan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Bu akşam Meclis Başkanıma özellikle istihram ettim. Burada bir makul süre verelim ve bunun takdirini siz yapın ve makul sürede bu iş bitirilmeli. Bitti bitti, bitmediği takdirde, artık biz ne meclisin gündemini bu şekilde işgal ederiz, ne de bu komisyon sulandırılmış bir şekilde devam etmemeli. Onun için kendileri bir makul süre takdir edecekler ve makul süre ne kadar olur bunu bilemiyorum temenni ederim ki başkanımızın verdiği bu makul süre içerisinde arkadaşlar yoğun bir çalışma içerisine girmek suretiyle bu işi bitirirler."

KENDİ ANAYASA TEKLİFİMİZİ MECLİSE SUNARIZ

Bir uzlaşma çıkmaması durumunda iktidar partisinin kendi anayasa çalışmasını meclise sunacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, halkın meclisten bir anayasa beklediğini vurgulayarak şunları söyledi: "Eğer burada bizim uyum sağlayabileceğimiz bir siyasi parti olursa, parlamento içinde anayasa değiştirme gücüne sahip, sayıya sahip olmak suretiyle biz onlarla beraber oturur bunu yaparız. Yeter ki, ‘biz bu işi beraber yaparız’ desinler.’ Otursun arkadaşlarımız, çalışsınlar, gene bunu yaparız. Fakat bunların hiçbirisi olmuyor. Bu Türkiye’nin kıyameti değildir. Olur veya olmaz, biz daha önce bir anayasa çalışması yaptık. Bu anayasa çalışmasını, arkadaşlara söyledim, biz bunu yeniden ele alalım, biz yeni anayasa çalışmamızı yine yapalım, hazır hale getirelim. Gerekirse öyle bir zamanlama yaparız ki, biz bunu meclise de sunarız. Meclisin gündeminde de böyle bir anayasa olur."



GD (RT)