Ak Parti İl Kadın Kollarının 3’ncü Olağan Kongresi’ne katılmak için Tekirdağ’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Kongre öncesi konuşan Hayati Yazıcı, parti olarak hizmetlerini 5 başlık altına topladıklarını söyledi. En büyük yatırımı eğitime yaptıklarını belirten Yazıcı, “81 ilde üniversite açtık, olmaz dediler ama oldu. Biz, partimizin de amblemindeki gibi her yeri aydınlatıyoruz. Karanlık yerleri aydınlatmak için geldik” dedi. Bakan Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"BU KISKANÇLIĞIN ESERİDER"

 "Bizi kıskanan sadece yurt içinde değil, yurt dışında da var. İşte Fransa’nın şu gündemdeki sözüm ona soykırım tasarısı bu kıskançlığın eseridir. Ben 1,5 ay önce İstanbul Ticaret Odası'nın düzenlediği Türkiye'de üretim yapan şirketlerin Türk ürünlerinin ilk defa sergilendiği bir fuara Cezayir'den 234 firma katılmıştı. Burada değişik kesimlerle konuştum, tarihi süreç içersinde Cezayir ile alakalı olup bitenleri ve değişik simgeleri görme imkanım oldu. Osmanlı Hükümeti döneminde Cezayir Hükümeti'nin daveti ile Barbaros Hayrettin Paşa'yı oraya göndermiştir. Onları Fransa’nın zülmundan korumak amacıyla Osmanlıyı davet etmişlerdir. 300 yıl Osmanlı orada Cezayirliler'in hizmetkarlığını yapıyor, hak hukuk gözeterek yapıyor ama 150 yıl Cezayir'i işgal eden Fransız uygulaması da var. Fuarda muhatap olduğum kişilere sordum. Türkçe bilen fakat hepsi Fransızca konuşuyordu. İşte asimilasyon bu. Osmanlının davranışına bakın, Fransızların yaptıklarına bakın."

Kongredeki konuşmasının ardından Tekirdağ Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne giden Hayati Yazıcı, müdürlükte Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ İl Jandama Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç ve gümrük yetkilileri tarafından karşılandı. Yetkililerden bilgi alan Yazıcı, ardından İstanbul’a hareket etti.

RY(LK/SSA)